Foto: LETA
Uzņēmējs, būvkompānijas "Skonto būve" lielākais īpašnieks un valdes priekšsēdētājs Guntis Rāvis vairs nevēlas darboties politiskās apvienības "Par labu Latviju" (PLL) valdē.

"Es tur esmu lieks," atzina Rāvis.

Viņš norādīja, ka uzņēmēji no kustības "Par labu Latviju", kuru apvienības valdē pārstāv pieci cilvēki, savu darbu ir izdarījuši. "Mēs palīdzējām kā varējām. (..) No mūsu uzņēmēju kustības Saeimā ir Guntis Ulmanis, un tas arī ir viss mūsu sasniegums," teica Rāvis.

Tādēļ Rāvis nolēmis atsaukt savu kandidatūru no politiskās apvienības valdes. Viņš gan nezināja, vai vēl kāds kustības pārstāvis ir līdzīgās domās.

Savukārt gāzes kompānijas "Itera Latvija" prezidents un hokeja kluba "Dinamo Rīga" padomes priekšsēdētājs Juris Savickis apgalvoja, ka vēl neesot izlēmis par turpmāko dalību PLL valdē. Viņš norādīja, ka par to vēl tikšot diskutēts pirmdien. "Valdes jautājums nav atrauts no visa cita, kā tālāk dzīvot," norādīja Savickis.

Viņš arī līdz konkrētiem lēmumiem nevēlējās paust viedokli par valdes priekšsēdētāja maiņu un iespējamām kandidatūrām.

Jau vēstīts, ka apvienība "Par labu Latviju" jau pirmdien varētu mainīt valdes sastāvu un iecelt jauno priekšsēdētāju, savukārt Edgars Zalāns (Tautas partija) vēl nav piekritis ieņemt apvienības vadītāja amatu. Aģentūras BNS rīcībā esošā informācija liecina, ka valdes sastāvu varētu samazināt. Zalāns apliecināja, ka "atsevišķi uzņēmēji", kas valdē deleģēti no kustības ar tādu pašu nosaukumu, pārdomā, vai turpināt dalību valdē. No kustības valdē ir pārstāvji - Aivars Ločmelis, Aleksandrs Milovs, Guntis Rāvis, Atis Sausnītis, Juris Savickis un Aleksejs Šeiņins.

Savukārt PLL runasvīrs Arno Pjatkins aģentūrai BNS pieļāva, ka jau pirmdien varētu ievēlēt arī jauno PLL valdes priekšsēdētāju - Guntis Ulmanis vairs nevēlas pildīt šos pienākumus. Arī Zalāns atzina, ka valdes priekšsēdētāju var ievēlēt jebkurā brīdī. PLL viens no līderiem Ainārs Šlesers jau publiski paziņojis, ka vēlētos valdes priekšsēdētāja amatā redzēt Zalānu. Pats politiķis aģentūrai BNS apliecināja, ka vēl nav piekritis ieņemt šo amatu.

PLL veido piecas partijas - Tautas partija, LPP/LC, partija "Ogres novadam", "Vienota Rēzekne" un "Latgales tauta". Politiskā spēka valdē pašlaik ir 14 pārstāvju. Tautas partiju apvienības valdē pārstāv Andris Šķēle un Mārtiņš Zemītis, savukārt partiju LPP/LC - Ainārs Šlesers un Normunds Teteris. Abas Saeimā pārstāvētās partijas ir deleģējušas partiju priekšsēdētājus un jauniešu organizāciju vadītājus. Savukārt partijas "Vienota Rēzekne" pārstāvis valdē ir Jurijs Petkevičs, "Ogres novadam" pārstāvis - Edvīns Bartkevičs, bet partijas "Latgales tauta" pārstāvis ir Mečislavs Vēveris. Valdē ir arī iepriekš minētie pieci uzņēmēji, kustības PLL pārstāvji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!