Foto: DELFI
Rāznas ezerā šonedēļ tiek veikta kontrolzveja, lai novērtētu ezera zivju daudzveidību, to augšanas ātrumu un barošanās paradumus, informēja Dabas aizsardzības pārvaldē (DAP).

DAP turpina īstenot projektu par tehnisko risinājumu izstrādi biotopu atjaunošanas pasākumu uzsākšanai dabas liegumos "Randu pļavas" un "Liepājas ezers" un Rāznas Nacionālajā parkā.

Viena no aktivitātēm projekta ietvaros paredz izvērtēt Rāznas ezera eitrofikācijas cēloņus un atjaunošanas potenciālu, nenodarot kaitējumu apkārtējām ekosistēmām.

Izpēti iepirkuma procedūras rezultātā uzticēts veikts nodibinājumam "Vides Risinājumu Institūts", un speciālisti šajās dienās Rāznas ezerā izmantos kuģošanas līdzekļus ar iekšdedzes dzinējiem. To lietošana šādiem mērķiem ir atļauta saskaņā ar Rāznas Nacionālā parka individuālajiem aizsardzības un izmantošanas noteikumiem. Tāpat tiks lietots "Nordic" tipa daudzacu žauntīklis.

"Vides Risinājumu Institūts" darbinieki vērtēs arī barības vielu koncentrācijas ezerā, mikroskopisko aļģu izplatību un sugu sastāvu

DAP darbinieki sekos līdzi veicamajiem darbiem.

Projektu "Tehnisko risinājumu izstrāde biotopu atjaunošanas pasākumu uzsākšanai dabas liegumos "Randu pļavas" un "Liepājas ezers" un Rāznas Nacionālajā parkā" realizē DAP, finansē – Latvijas vides aizsardzības fonds.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!