Rīgas domes Sapulču, gājienu un piketu pieteikumu izskatīšanas komisija ir aizliegusi pašvaldībā pieteikto 9. maija gājienu no Strēlnieku laukuma līdz Uzvaras piemineklim.
Pēc tiesībsargājošo institūciju sniegtās informācijas izskatīšanas, pamatojoties uz likuma „Par sapulcēm, gājieniem un piketiem” normām, pašvaldība aizliegs biedrības „Rodina” pieteikto „Latvijas krievu gājienu” no Strēlnieku pieminekļa līdz Uzvaras parkam, kurš bija plānots plkst. 17.00.

Tiesa, atļauja tiks izsniegta biedrībai „9. maijs.lv,” kura vēlas rīkot „Fašisma sagrāves dienai veltītu svētku koncertu” Uzvaras parkā no plkst. 10.00 līdz 23.00. Komisija vēlreiz pasākuma organizatoriem atgādināja par aizliegtas simbolikas lietošanas nepieļaujamību, kā arī informēja, ka policija stingri kontrolēs saistošo noteikumu ievērošanu, kas reglamentē alkohola lietošanu publiskās vietās. Saskaņā ar „Publisku svētku un izklaides pasākumu drošības likuma” normām, organizatori apmaksās ceļa zīmju izvietošanu, veiks pasākuma apdrošināšanu, nodrošinās sabiedrisko kārtību un pasākuma vietas uzkopšanu pēc tā beigām.

Jāatzīmē, ka pašvaldības atļauju, visticamāk, saņems arī Tēvzemes Nacionālo spēku savienība, kura no plkst. 11.00 līdz 15.00 pie Kongresu nama vēlas rīkot publisku pasākumu „Sarkanā armija – atbrīvotāji jeb kara noziedznieki.”

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!