Foto: LETA

Rīgas domes deputātiem SIA "Rīgas satiksme" piešķirtā un Rīgas domes apmaksātā auto stāvvietu mēneša abonementu sistēma būtu aizstājama ar citiem risinājumiem, secinājuši Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis (APP) un "Attīstībai/Par", "Progresīvie" domes frakcijas vadītājs Mārtiņš Kossovičs.

Pēc viņu paustā, sistēma, kas tika izmantota gadiem ilgi, pieļāva, ka domes deputātiem "Rīgas satiksmes" izsniegtie auto stāvvietu abonementi no rīdzinieku nodokļu naudas mēnesī izmaksā 250 eiro katra. Turklāt ne vienmēr bija iespējams izsekot to izmantošanas pamatojumam un lietderībai.

Politiķi uzskata, ka līdzšinējā sistēma neatbilst labas un taisnīgas pārvaldības principiem.

Tāpēc frakcija ierosinās apturēt līdzšinējo sistēmu un turpmāk domes deputātiem piedāvās iespēju izmantot pilsētas sabiedriskā transporta mēneša abonementu vai norēķināties par auto stāvvietu, ik reizi izmantojot elektronisko maksāšanas sistēmu. Tas ļaušot skaidri redzēt, kurš ir patiesais maksātājs, uz cik ilgu laiku auto novietots un vai atbilst darba vajadzībām.

"Līdzšinējā Rīgas domes deputātu auto stāvvietu mēneša abonementu sistēma bija neadekvāti sadārdzināta un pieļāva negodīgu tās izmantošanu. Mainot šo sistēmu, mēs rūpējamies par to, lai Rīgas pārvaldību padarītu pārskatāmu un caurspīdīgu," komentēja Kossovičs.

Jau ziņots, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs resoriskajā pārbaudē izvērtēs publiski izskanējušo informāciju par nu jau demisionējušā vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Jura Pūces (AP), iespējams, prettiesisku "Rīgas satiksmes" autostāvvietas caurlaides izmantošanu. Par šādu, iespējams, likumpārkāpumu, nesen publiski paziņoja Rīgas domes deputāts Māris Mičerevskis, kurš pametis partiju "Latvijas attīstībai".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!