Foto: LETA

Rīgas Domes deputāts Valdis Gavars (V) ir nosūtījis vēstuli ģenerālprokuroram Ērikam Kalnmeieram ar aicinājumu uzsākt lietvedību pret SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" (RNP) par iespējamo kaitniecību un nolaidību, apsaimniekojot bēdīgi slaveno ēku Buru ielā 9, portālu "Delfi" informēja Rīgas domes (RD) Vienotības frakcijā.

Vēstulē Kalnmeieram lūgts izvērtēt arī iespējamo krāpniecību un naudas līdzekļu nelietderīgu izmantošanu, laicīgi nenovēršot ēkas daļējo sabrukšanu.

"Fakts, ka lielākā dzīvokļu daļa ir pašvaldības īpašums, pastiprina RNP atbildību par nolaidību, nerūpējoties par ēkas saglabāšanu un novedot to līdz sabrukšanai, kas bija ne tikai apdraudējums veselībai un morāls pārdzīvojums, bet arī konkrēts materiāls zaudējums tiem iedzīvotājiem, kuriem dzīvokļi ir privātīpašumā," uzsvēra Gavars.

Vēstīts, ka, apspriežot pussabrukušo ēku Torņakalnā, deputāts Gavars (V) RNP pārstāvjiem norādīja, ka 2011. gadā Mājokļa un vides departaments bija uzlicis RNP par pienākumu nostiprināt trepes, kas uz šo brīdi jau ir iegruvušas. Tā vietā RNP esot esot pārbūvējis ēkas skursteņa cepurītes, kas rada aizdomas par nelietderīgu finanšu izlietojumu.

Jau ziņots, ka , ka Rīgā, Buru ielā, sagruva divstāvu dzīvojamās mājas ārsiena un kāpnes no 1. uz 2. stāvu. Pussagruvušās ēkas iedzīvotāji vienojušies, ka māju neatjaunos.

Buru ielas ēkā 16 dzīvokļi pieder Rīgas pašvaldībai, bet 13 – dzīvokļu īpašniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!