Foto: LETA

Rīgas domes (RD) deputāts Vilnis Ķirsis (V) kļuvis par ārlietu ministra Edgara Rinkēviča (JV) padomnieku ekonomikas un enerģētikas politikas jautājumos, portālu "Delfi" informēja Ārlietu ministrijā.

Ķirša darba pienākumos ietilps sadarbības nodrošināšana ar uzņēmēju organizācijām ārējo ekonomisko interešu koordinācijas jautājumos, enerģētikas politikas un ar enerģētisko drošību saistītu jautājumu analīze un ārlietu ministra viedokļa pārstāvēšana starpinstitūciju sanāksmēs un darba grupās par ārējo ekonomisko interešu veicināšanu un enerģētikas politiku.

Ķirisis Latvijas Universitātes Ekonomikas un vadības fakultātē ir ieguvis sociālo zinātņu maģistra grādu ekonomikā. No 2017. gada jūnija viņš ir RD deputāts. Pirms tam vairākkārt pildījis Ekonomikas ministrijas parlamentārā sekretāra pienākumus, kā arī bijis Saeimas deputāts.

Par ārlietu ministra ārštata padomnieku starptautiskās zinātniskās sadarbības jautājumos izraudzīts Rīgas Tehniskajā universitātes (RTU) Augstas enerģijas daļiņu fizikas un paātrinātāju tehnoloģiju centra direktors Toms Torims.

Torima darba pienākumi paredz pārstāvēt Latviju un tās intereses Eiropas kodolpētniecības organizācijā (CERN), vest sarunas un veicināt Latvijas pievienošanos CERN asociētās dalībvalsts statusā, uzturēt atgriezenisko saiti un informācijas apmaiņu starp Latviju un CERN un konsultēt ārlietu ministru starptautiskās zinātniskās sadarbības jautājumos.

Torims RTU ir ieguvis inženierzinātņu doktora grādu. Viņš ir RTU Augstas enerģijas daļiņu fizikas un paātrinātāju tehnoloģiju centra direktors, CERN zinātniskais līdzstrādnieks un RTU Mašīnzinību transporta un aeronautikas fakultātes Materiālu apstrādes tehnoloģijas katedras profesors, kā pilda RTU rektora padomnieka pienākumus. Pirms tam Torims pildījis arī izglītības un zinātnes ministra padomnieka amata pienākumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!