Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komitejas deputāti trešdien atbalstīja lēmumprojektu par Daugavas Dienvidu tilta labā krasta pieeju projektēšanas un būvniecības līguma un tā izpildei nepieciešamo finansēšanas līgumu slēgšanu, informēja domes Sabiedrisko attiecību nodaļā.
Dienvidu tilta otrajā kārtā plānots uzbūvēt tilta posmu no Krasta ielas līdz Austrumu maģistrālei jeb pašreizējam rotācijas aplim pie Slāvu tilta. Rīgas domes Satiksmes departamenta organizētajā atklātajā konkursā par Daugavas Dienvidu tilta labā krasta pieeju projektēšanu un būvniecību ir uzvarējusi AS "Dienvidu tilts". Konkursā Līgumcena noteikta 313,4 miljoni latu, kuru veido 170,3 miljoni latu projektēšanas un būvniecības izmaksas, bet 143,2 miljoni latu - maksājumi par finansējuma piesaisti.

Būvniecības izmaksās ir iekļauts inflācijas koeficients 14,3%, kas aprēķināts, ņemot vērā vidējo inflācijas pieaugumu transporta objektu būvniecībā pēdējo trīs gadu laikā. Konkursa dokumentācijā ir noteikta kārtībā, kādā būvniecības laikā tiks veikts būvniecības līguma summas pārrēķins, pamatojoties uz faktisko iepriekšējā kalendārā gada inflācijas vai deflācijas koeficientu.

Deputāti akceptēja lēmumprojekta izskatīšanu domes sēdē 12. jūnijā, nosakot, ka Finanšu departamentam, piesaistot starptautiskus auditorus, papildus jāiesniedz atzinums par sagatavotā līguma ietekmi uz pašvaldības budžeta ilgtermiņa saistībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!