Rīgas domes (RD) Kultūras, mākslas un reliģijas lietu komitejas deputāti vērsīsies pie Satiksmes un transporta lietu komitejas deputātiem ar lūgumu izskatīt jautājumu par 6. tramvaja maršruta pagarināšanu līdz Ausekļa ielai, kur šā gada septembrī jaunās telpās Kronvalda bulvārī 8 darbu sāks Jāzepa Mediņa mūzikas skola, informē RD.

Kultūras departamenta direktores vietniece Aija Kalniņa deputātus informēja, ka līdz šim sarunas ar pašvaldības uzņēmumu „Rīgas satiksme” bijušas nesekmīgas. Tajās ticis norādīts, ka taupības budžeta ietvaros uzņēmumam šādu iespēju nav. Viņa minēja, ka noraidoša atbilde saņemta arī no pašvaldības uzņēmuma „Rīgas gaisma”, ar ko ticis runāts par papildu apgaismojuma ierīkošanu jaunā kultūrizglītības centra apkaimē.

„Jautājums ir svarīgs un bērnu vecāki par to ir iestājušies visu ēkas rekonstrukcijas laiku, jo nav grūti iedomāties, ko nozīmē braukt uz skolu ar pārsēšanos no viena transporta līdzekļa otrā, vedot līdzi čellu vai kādu no lielajiem pūšamajiem instrumentiem,” sacīja Rīgas domes Kultūras, mākslas un reliģijas lietu komitejas priekšsēdētāja Helmī Stalte (TB/LNNK).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!