Pēc Rīgas mēra vietnieka Andra Ārgaļa (TP) ierosinājuma RD Finanšu un administrācijas lietu komiteja trešdien neatbalstīja 30 000 latu piešķiršanu tēlnieka Teodora Zaļkalna skulptūras "Cūka" putuplasta atveida izgatavošanai un uzstādīšanai Rīgas Centrāltirgū, portālu "Delfi" informēja RD.
"Teodora Zaļkalna ideja ir vēsturisks fakts, un visiem zināms, ka mākslinieks bija plānojis uzstādīt Centrāltirgū skulptūru no granīta. Piešķirt tik ievērojamu summu atdarinājuma izgatavošanai no mākslīga materiāla, kuram nav nekādas vērtības, manuprāt, nav pareizi," sacījis Ārgalis.


"Domāju, ka Centrāltirgum vajadzētu uzlabot savu finansiālo darbību, lai šo vai līdzīgas ieceres varētu realizēt kvalitatīvā un paliekošā izpildījumā, turklāt par saviem līdzekļiem, nevis par nodokļu maksātāju naudu. Bet no sintētiskajiem materiāliem var iemūžināt nevis vecmeistaru idejas, bet, teiksim, jau par vēstures faktiem kļuvušos "spirķiku" un "vodočku"," paudis Ārgalis.


Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka pēc tam, kad medijos izskanēja informācija par plāniem piešķirt 30 000 latu putuplasta "Cūkas" izveidei, entuziastu grupa paziņoja, ka ir gatava uztaisīt daudz lielāku un skaistāku Zaļķalna "Cūku" par 500 latiem.



Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!