Foto: LETA

Rīgas dome (RD) pagarinājusi 2006. – 2018. gada teritorijas plānojuma darbības laiku līdz brīdim, kad uzsāksies teritorijas plānojuma līdz 2030. gadam īstenošana.

Plānojuma darbības laiku RD nolēma pagarināt 24. aprīļa kārtējā sēdē.

RD Pilsētas attīstības departaments 2016. gada 19. septembrī noslēdza līgumu ar SIA "Grupa93" par jaunā teritorijas plānojuma izstrādi. RD skaidro, ka līgumā ar uzņēmumu atrunāts – plānojums būs īstenojams 2019. gadā. Tāpēc RD lūgts pagarināt tagadējā plānojuma darbības laiku.

Opozīcijas deputāts Viesturs Zeps (LA) rosināja noteikt, ka tagadējas plānojums nedrīkst būt spēkā ilgāk par 2019. gada 31. decembri.

Vēstīts, ka jauno Rīgas teritorijas plānojumu izvērtēs vēl vismaz pusgadu. 16. aprīlī RD Pilsētas attīstības komiteja atbalstīja plānojuma pilnveidošanu, jo sabiedriskās apspriešanas laikā par jauno teritorijas plānojumu saņemti ap 1500 priekšlikumu. Iecerēts, ka jauno plānojumu varētu apstiprināt nākamā gada maijā.

Rīgas teritorijas plānojuma līdz 2030. gadam izstrādi sāka 2012. gadā. Tas ir pašvaldības ilgtermiņa teritorijas attīstības plānošanas dokuments, kur noteiktas prasības teritorijas izmantošanai un apbūvei, tajā skaitā funkcionālais zonējums, publiskā infrastruktūra, teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumi, kā arī citi teritorijas izmantošanas nosacījumi Rīgas administratīvajā teritorijā.

Teritorijas plānojumu izdod ar Rīgas domes saistošajiem noteikumiem. Līdz ar to tas ir saistošs jebkurai fiziskajai un juridiskajai personai, veicot darbības saistībā ar nekustamo īpašumu.

Pēc Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanas RD ir izstrādājusi divus galvaspilsētas teritorijas plānojumus: 1995. – 2005. gadam un 2006. – 2018. gadam, kas ir spēkā pašlaik.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!