Rīgas domes (RD)deputāti otrdien nolēma grozīt pašvaldības šā gada budžetu, palielinot budžeta kopējos izdevumus par 35,4 miljoniem latu, informē RD.
Pēc grozījumiem Rīgas pašvaldības 2008.gada budžeta izdevumi kopā būs 641,7 miljoni latu, bet ieņēmumi - 602,1 miljons latu.


Grozījumi paredz, ka pašvaldības budžeta kopējie ieņēmumi palielināsies par 25,2 miljoniem latu, tostarp par 22,46 miljoniem latu pamatbudžeta ieņēmumi un 2,8 miljoniem latu speciālā budžeta ieņēmumi. Plānots, ka par 25,25 miljoniem latu palielināsies pamatbudžeta izdevumi, bet par 10,1 miljonu latu - speciālā budžeta izdevumi.


Lielākais pamatbudžeta ieņēmumu palielinājums - 20 miljoni latu - paredzēts no iedzīvotāju ienākuma nodokļa. Palielinājums dotācijai un mērķdotācijai no valsts budžeta būs 766 269 lati, bet budžeta iestāžu ieņēmumu palielinājums - 1,6 miljoni latu.


Investīciju programmai izdevumus palielināt plānots gandrīz par 12 miljoniem latu.


Budžeta grozījumos vislielākais izdevumu pieaugums plānots Izglītības, jaunatnes un sporta departamenta programmām - par 4,7 miljoniem latu, Finanšu departamenta programmām - par 3,5 miljoniem latu, Labklājības departamenta programmām – 1,06 miljoni latu. Vairāk nekā 1,18 miljonus latu papildus piešķirts arī Kultūras departamenta programmām. Lai pienācīgi sakārtotu vairākus Rīgas parkus Dziesmusvētku norisēm, papildus līdzekļus 225 000 latu apjomā saņēmusi arī pašvaldības aģentūra "Rīgas dārzi un parki".


Budžeta grozījumos piešķirti 3 miljoni latu pašvaldības dzīvokļu fonda papildināšanai, gandrīz 700 000 latu plānots piešķirt gājēju tilta būvniecībai Ulmaņa gatvē, bet papildu pusmiljonu latu - galvaspilsētas iekškvartālu piebraucamo un koplietošanas ceļu un teritoriju remontam.


Pašvaldības policija saņēmusi papildu finansējumu desmit jaunu štata vienību izveidei Ceļu policijas nodaļā, kā arī četru jaunu patruļdienesta štata vienību izveidei, kuru uzdevums būs uzraudzīt kārtību Mīlgrāvī un Mežaparkā, kur notiek vērienīgi labiekārtošanas darbi.



Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!