Rīgas mērs Aivars Aksenoks ('Jaunais laiks') nolēmis pirmdien sasaukt ārkārtas sēdi, kurā tiks izskatīta 27 deputātu parakstītā prasība atcelt viņu no amata.
Aksenoka preses sekretāre Laila Spaliņa portālu "Delfi" informēja, ka Aksenoks piektdien nolēmis ārkārtas domes sēdi sasaukt pirmdien, plkst. 15. Sēdes darba kārtībā būs viens jautājums – par Aksenoka atcelšanu no amata.

Jau vēstīts, ka 6.februārī jaunu koalīcijas līgumu parakstījuši RD Tautas partijas (TP), Latvijas Pirmās partijas, "Tēvzemei un brīvībai"/LNNK un Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas (LSDSP) frakciju deputāti, kas ir arī iesnieguši pieprasījumu Aksenokam sasaukt ārkārtas sēdi, lai lemtu par viņa atcelšanu no amata.

Jaunajai koalīcijai pašvaldībā ir 27 deputātu mandāti. Domes TP frakcijas vadītājs Edmunds Krastiņš iepriekš portālam "Delfi" pauda pārliecību, ka balsojumam par Aksenoka atcelšanu izdosies savākt vairākuma – vismaz 31 balsi. Viņš arī pieļāva, ka jauno koalīciju varētu atbalstīt arī atsevišķi JL deputāti.

Savukārt JL deputāti šonedēļ parakstīja vienošanos, kurā apliecina, ka balsojumā par mēra atcelšanu no amata nepiedalīsies. Vienošanos parakstīja visi 14 deputāti, kas, pēc partijas biedru domām, liecinot, ka partija ir vienota un nav nekādas pazīmes par to, ka tā varētu šķelties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!