Foto: DELFI
Rīgas dome Ekonomikas policijai nodevusi juristu atzinumu par Dienvidu tilta būvniecību, portālu "Delfi" informēja domes pārstāve Anna Kononova.

Jau rakstīts, ka Ekonomikas policija uzsākusi kriminālprocesu par iespējamiem tiesību normu pārkāpumiem Rīgas pilsētas pašvaldībā, veicot Dienvidu tilta būvniecības projekta iepirkuma organizēšanu, finansējuma piesaistīšanu un būvniecību.

Rīgas dome nosūtīs Ekonomikas policijas pārvaldei pieprasīto informāciju, advokātu biroja "Grunte un Cers" un ekonomista Ulda Oša sagatavotos atzinumus par iespējamo līdzekļu izšķērdēšanu Dienvidu tilta būvniecībā.

"Es ceru, ka tiesībsargājošo institūciju iejaukšanās Dienvidu tilta būvniecības lietā sniegs ilgi gaidītās atbildes uz daudziem jautājumiem, un gadījumā, ja nodokļu maksātāju līdzekļi bija izlietoti nelietderīgi, tiks noteikti vainīgie un pašvaldībai būs iespēja atgūt izsaimniekotos līdzekļus", norāda Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC).

Jau ziņots, ka atzinumā norādīts, ka Rīgas domes lēmums uzņemties ar Dienvidu tilta būvniecību saistītos ekonomiskos riskus, kas turklāt bija pretrunā pašu izsludinātajam konkursa nolikumam, bija ekonomiski nepamatots un neizsvērts. Valsts kontrole jau iepriekš savā ziņojumā atzinusi, ka par tiltu ir pārmaksāti 27 miljoni latu.

Rīgas pašvaldība plāno sākt sarunas ar tilta būvniekiem - a/s "Dienvidu tilts" - par iespējām atgūt pārmaksāto naudu. Vienlaikus pašvaldības vadītājs atzīst, ka nav skaidrs, kāpēc būvniekiem vajadzētu atteikties no iepriekš noslēgtā līguma nosacījumiem.

Ušakovs pēc ziņojuma publiskošanas kā vienīgo personu, kas pārkāpusi savas pilnvaras, nosauca bijušo Rīgas Pilsētas attīstības departamenta vadītāju Vilni Štramu, kurš pirmdien pauda neizpratni par šādiem izteikumiem. Advokātu biroja "Grunte&Cers" secinātais gan liecina, ka tieši viņa vadītais departaments bija konkursa rīkotājs. Turklāt Štrama paraksts ir uz pašvaldības un būvnieku līguma, kas paredzēja domes gatavību uzņemties finanšu riskus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!