Foto: LETA

Rīgas domes (RD) Mājokļu un vides komiteja otrdien, 3. augustā, atbalstīja gandrīz 230 000 eiro lielu papildu finansējuma piešķiršanu Rīgas Nacionālajam zooloģiskajam dārzam Covid-19 radīto zaudējumu segšanai, portālam "Delfi" pavēstīja Rīgas domes Komunikācijas pārvalde

2021. gada pirmā pusgada zoodārza plānotie ieņēmumiem no apmeklētājiem bija par 32% jeb 229 916 eiro mazāki nekā plānots. Tas saistīts ar samazinātu ieejas maksu, jo apmeklētāji nedrīkstēja apmeklēt zoodārza iekštelpas.

Savukārt maijā un jūnijā apmeklētības rādītāji būtiski atpalika no plānotajiem, jo neatjaunojās ārvalstu īpaši Lietuvas, Igaunijas, Krievijasī tūristu plūsma, informēja RD Komunikācijas pārvalde.

Lai uzlabotu situāciju, šo summu – 229 916 eiro – zoodārzam nolēma piešķirt RD.

Vēl arī paredzētas vairākas aktivitātes vietējo un ārvalstu apmeklētāju piesaistei, kā arī atsevišķu tradicionālo aktivitāšu, piemēram, publiska dzīvnieku barošana, ekskursijas gidu pavadībā atjaunošana.

No jūlija pirmās puses, ievērojot epidemioloģiskās drošības noteikumus, pamazām apmeklētājiem tiek atjaunota iespējas iekštelpu apskatei. Minētie pasākumi, iespējams, dos pozitīvu rezultātu vasaras sezonas otrajā pusē, attiecīgi daļēji īstermiņā stabilizējot finanšu situāciju, bet, ņemot vērā negatīvās prognozes par Covid-19 situāciju rudens periodā, kopējie zoodārza finanšu un aktivitāšu rezultāti 2021. gadā prognozējami ar negatīvām tendencēm, preses paziņojumā medijiem rakstīja RD Komunikācijas pārvalde.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!