Foto: LETA

No 1. jūlija Rīgas dome (RD) "Rīdzinieka kartes" īpašniekiem pilsētas sabiedriskajā transportā ieviesīs laika biļetes, lētākas biļetes brīvdienās un atlaides pašvaldības autostāvvietās, portāls "Delfi" uzzināja RD.

Plānots, ka "Rīdzinieka kartes" īpašnieki par 1,15 eiro varēs iegādāties nevis biļeti vienam braucienam kā tagad, bet gan vienai stundai. Tas nozīmē, ka par 1,15 eiro varēs pārsēsties neierobežotu reižu skaitu.

Kā skaidro domē, stundas biļete darbosies līdz pat galapunktam. Proti, pēdējo pārsēšanos var veikt, piemēram, 55. minūtē un tālāk braukt līdz galam. Tomēr līdz ar katru pārsēšanos biļeti vajadzēs validēt no jauna.

Savukārt brīvdienās un svētku oficiālajās svētku dienās "Rīdzinieka kartes" īpašnieki varēs iegādāties laika biļeti par 0,60 eiro.

No 1. jūlija "Rīdzinieku kartes" īpašniekiem būs iespēja par 15 eiro iegādāties īpašu biļeti tiem, kas strādā pēc "slīdošā" grafika vai arī vienkārši nelieto sabiedrisko transportu regulāri. Šī biļete ļaus 15 dienu posmā izmantot sabiedrisko transportu jebkurās piecās dienās, kas var nebūt secīgas

Kā arī plānots, ka no 1. jūlija "Rīdzinieka kartes" īpašniekiem būs iespēja novietot automašīnas B, C un D zonās ar 20% atlaidi.

Apmaksāt šo pakalpojumu varēs ar "Rīdzinieka karti" apmaksas automātā vai arī ar viedtālruņa palīdzību, izmantojot speciālu lietotni.

Par šiem jautājumiem nākamnedēļ spriedīs Rīgas domes Satiksmes un transports lietu komiteja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!