Foto: LETA

Rīgas domei (RD) vajadzētu ievērojami uzlabot attiecības ar valsts institūcijām un ministriem, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" teica Rīgas domes (RD) priekšsēdētāja amata pienākumu izpildītājs Oļegs Burovs (GKR).

Burovs slavēja RD attiecības ar Kultūras ministriju (KM), saucot tās par pragmatiskām un skaidrojot, ka līdzīgas attiecības vajadzētu uzturēt arī ar citām ministrijām. Viņš norādīja, ka vēlas satikties, piemēram, ar satiksmes ministru.

Jau iepriekš Burovs, komentējot Rīgā steidzami veicamos darbus, norādījis, ka viņa prioritāte ir pašvaldības SIA "Rīgas satiksmes" problēmu un Rīgas ielu sliktā stāvokļa risināšana. "Šobrīd ir zināms uztraukums, kas notiks ar [sabiedriskā transporta biļešu – aut.] atlaidēm,'' raidījumā teica Burovs, ''pagaidām tās paliek''. Viņš skaidroja, ka atlaižu saglabāšana galvaspilsētas sabiedriskajā transportā ir politiskais lēmums, kura dēļ dotācija "Rīgas satiksmei" ir tik liela.

Tāpat kā iepriekš, arī LTV raidījumā viņš norādīja, ka vēlas risināt jautājumus, kas saistīti ar "Rīgas namu pārvaldnieka" (RNP) darbību, jo visvairāk sūdzību no iedzīvotājiem Rīgas mēra amata pienākumu izpildītājs dzirdējis par daudzdzīvokļu namu iekšpagalmiem un RNP darbību. Vienlaikus gan Burovs teica, ka nepiekrītot RD opozīcijas teiktajam, ka visās pašvaldības kapitālsabiedrībās būtu veicams audits.

Vēstīts, ka piektdien oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" tika publicēts Pūces rīkojums par Ušakova atstādināšanu no Rīgas mēra amata. Ušakovs ministra soli uzskata par politisku lēmumu un plāno to apstrīdēt tiesā un par juristu darbu maksās pats.

Ušakovam ir 30 dienas vērsties tiesā ar iesniegumu par VARAM rīkojuma atcelšanu. Ja mērs šīs tiesības neizmantos, viņš pēc 30 dienu termiņa izbeigšanās uzskatāms par atlaistu. Ja tiesa noraida domes priekšsēdētāja iesniegumu, domes priekšsēdētājs uzskatāms par atlaistu ar dienu, kad stājas spēkā tiesas spriedums.

Likums liedz atlaistu domes priekšsēdētāju atkārtoti ievēlēt par tā paša sasaukuma priekšsēdētāju. Taču ministra izdotais rīkojums neliedz Ušakovam strādāt par Rīgas domes ierindas deputātu.

Ušakovs maijā kandidēs Eiropas Parlamenta vēlēšanās. Ja viņu ievēlēs, rīkojuma atcelšana neliks Ušakovam atgriezties Rīgas mēra amatā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!