Foto: LETA

Izmeklējot 20. septembrī notikušo advokāta Pāvela Rebenoka slepkavību, Valsts policija (VP) aicina atsaukties automašīnu vadītājus, kuru transportlīdzekļi ir aprīkoti ar videoreģistratoriem, un kuri 19. septembrī un 20. septembrī pārvietojās Langstiņu, Upesciema, Sunīšu, Amatnieku, Baltezerā un Līču apkārtnē, kā arī pārējā Garkalnes novada Langstiņu ciemata teritorijā, portāls "Delfi" uzzināja policijā.

Tāpat Valsts policija aicina sabiedrību, īpaši minēto apdzīvoto vietu iedzīvotājus, sniegt jebkuru informāciju, kas var būt noderīga izmeklēšanai.

VP atzīmēja, ka, ja Langstiņos un to apkaimē pēdējā laikā līdz 20. septembrim ir manītas aizdomīgas personas, transportlīdzekļi un fiksēti notikumi, kas, iespējams, saistāmi ar minēto noziegumu, par to arī jāziņo policijai.

Langstiņu iedzīvotāji tiek īpaši aicināti pievērst uzmanību savos īpašumos un arī blakus esošajās teritorijās atrastiem priekšmetiem, kuriem var būt nozīme izmeklēšanā, piemēram, durvju atlaušanai piemērotiem rīkiem, attēlā redzamajam dēlim, svešam apģērbam, piemēram, jakai, biksēm, apaviem, cimdiem, maskai un citiem priekšmetiem, un kuri konkrētajā vietā atrodas bez izskaidrojama iemesla. Atrodot kādu no minētajiem priekšmetiem, policija lūdz tos saglabāt neskartā veidā un informēt VP Galvenās Kriminālpolicijas pārvaldes Kriminālizmeklēšanas pārvaldes (GKrPP KIP) darbiniekus.

Gadījumos, kad būs nepieciešams augšupielādēt datu nesējos saglabātos datus, VP darbinieki ar iedzīvotājiem vienosies par veidu, kā to izdarīt.

Informācijas sniegšanai var sazinieties ar VP GKrPP KIP 1. nodaļas darbiniekiem pa e-pastu: kipinfo20@vp.gov.lv vai arī pa tālruņa numuru 67075388 vai 67075257. Anonimitāte tiek garantēta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!