Tautas nobalsošana par Latvijas iestāšanos Eiropas Savienībā (ES) notiks 2003.gada 20.septembrī, kas būs sestdiena, šo piektdien nolēma valdība.
Valdībā kā iespējamos referenduma par iestāšanos ES datumus ārlietu ministre Sandra Kalniete piedāvāja 13.septembri un 27.septembri. Vairāki valdības locekļi izteica viedokli, ka referendums būtu jārīko septembra sākumā, nevis beigās, to pamatojot gan ar rudens iestāšanos, kad sabiedrībai varētu būt drūmāks noskaņojums, gan ar lauku darbiem, kas iedzīvotājus kavētu piedalīties referendumā.

Savukārt pašā septembra sākumā referendumu par iestāšanos ES nevarētu rīkot, jo iedzīvotāju prāti būtu nodarbināti ar gatavošanos jaunajam mācību gadam, sprieda ministri.

Kā informēja Eiropas integrācijas biroja vadītājs Edvards Kušners, lai referendumā būtu pietiekams kvorums, tajā jāpiedalās vismaz pusei no tiem iedzīvotājiem, kas balsojuši pēdējās Saeimas vēlēšanās.

Ministru kabinets šodien vēl paredzējis lemt par Latvijas iestāšanās ES pirmsreferenduma informatīvās kampaņas sagatavošanas pasākumiem.

Kā ziņots, referenduma organizēšanai 2003.gada budžetā paredzēti 1,137 miljoni latu. Šie līdzekļi nepieciešami vēlēšanu komisiju locekļu darba apmaksai un nobalsošanas sarīkošanas saimnieciskajiem izdevumiem. Lai sarīkotu referendumu par iestāšanos ES, papildu plānots nodarbināt 8906 darbiniekus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!