Izglītības reformas pretinieki nākamnedēļ sola rīkot vērienīgu protesta akciju - skolēnu streiku, kura laikā mācību iestādes neapmeklētu apmēram 50 tūkstoši bērnu.
Krievu skolu aizstāvības štāba aktīvists Igors Petropavlovskis stāstīja, ka ar ideju par streika rīkošanu klajā nākuši skolēni. Tajā plānojuši piedalīties bērni no Rīgas, Jūrmalas, Jelgavas, Ventspils, Liepājas, Daugavpils un Rēzeknes.

Plānots, ka šajās dienās bērni uz skolu neies, bet dosies uz Izglītības un zinātnes ministriju, lai mācību iestādes vadības vietā stāstītu par gatavību izglītības reformai. Petropavlovskis paskaidroja, ka skolas no ministrijas saņēmušas anketas, kurās jāvēsta par gatavību reformai. Taču direktori anketas izpildījuši, neprasot viedokli skolēniem.

Ielu gājienos uz pašvaldību izglītības pārvaldēm un Izglītības un zinātnes ministriju Rīgā, "pēc pašām piesardzīgākajām aplēsēm", piedalīšoties 15 tūkstoši skolēnu.

Petropavlovskis sacīja, ka viņu nebūt nemulsina fakts, ka bērni skolu neapmeklēšanas dēļ varētu iekavēt mācību vielu. "Mana jaunākā meita arī iet akcijās un pēc tam sestdienās un svētdienās mācās, lai nekavētu programmu. Es domāju, ka bērni ir gatavi ziedot arī savu vasaru, lai mācītos, lai tikai reformu atceltu," sacīja Petropavlovskis.

Jau ziņots, ka parlaments februārī galīgajā lasījumā pieņēma milzu ažiotāžu sabiedrībā izraisījušos grozījumus izglītības likumā, kas paredz, ka no 1.septembra mazākumtautību skolu desmitajās klasēs 60% priekšmetu jāmāca latviešu valodā.

Pēc grozījumu izsludināšanas Rīgā notika vairāki protesta pasākumi, bet krievu skolu aizstāvju kongress marta sākumā nolēma gatavoties vērienīgām protesta akcijām maija sākumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!