Foto: F64

Reformējot Rīgas pedagoģijas un izglītības vadības akadēmiju (RPIVA), Izglītības un zinātnes ministrija ņems vērā visas studentu intereses, otrdien Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumā "1 pret 1" sacīja nozares ministrs Kārlis Šadurskis (V).

Šadurskis uzsvēra, ka ministrija saistībā ar gaidāmo reorganizāciju rūpīgi vērtējot visas studentu prasības un vēlmes. Viņš arī sola to neatstāt tikai sarunu līmenī, bet arī iestrādāt gan ministrijas ierosinājuma protokollēmuma projektā un anotācijā.

Vienlaikus ministrs norādījis uz pretreakciju lēmumam par augstskolas reorganizāciju ne tikai no studējošo puses, bet arī no kādas pašvaldības vadības. Šadurskis gan paudis pārliecību, ka šī pašvaldība, kuru viņš raidījumā neatklāja, pret RPIVA reorganizāciju iebilst priekšvēlēšanu dēļ.

Jau vēstīts, ka IZM ir nolēmusi ar 2017. gada augustu reorganizēt RPIVA, to pievienojot LU. Kā apstiprināja ministrijā, tas nepieciešams, lai veiktu resursu koncentrāciju un panāktu iespējami efektīvu valsts budžeta līdzekļu izmantošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!