Foto: LETA

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) uzturētās nodokļu parādnieku datu bāzes informācija liecina, ka valdībā pārstāvētajai Reformu partijai (RP) atkal ir izveidojies nodokļu parāds – šā gada 7. martā tā apmērs sasniedzis 2104,25 eiro.

RP valdes priekšsēdētājs Edmunds Demiters portālam "Delfi" sacīja, ka parāds izveidojies tādēļ, ka RP rīcībā patlaban nav pietiekami lielu finanšu līdzekļu, lai to nomaksātu. "Tādā ziņā partija nekādi neatšķiras no biznesa struktūras," sacīja RP priekšsēdētājs, piebilstot, ka RP darot visu, lai parādu tomēr nomaksātu.

Demiters neslēpj, ka pie RP finansiālajām likstām lielā mērā ir vainojams fakts, ka par 2011. gadā iesniegtajā priekšvēlēšanu un izdevumu deklarācijā nenorādītajiem darījumiem 38 048,04 latu apmērā, Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieks pieņēma lēmumu apturēt valsts budžeta finansējuma izmaksāšanu RP. Administratīvā rajona tiesa RP sūdzību par šo lēmumu skatīs 2014. gada 14. maijā.  

Šī nav pirmā reize, kad RP "iedzīvojusies" nodokļu parādā - pērnā gada pavasarī atklājās, ka RP ir gandrīz 4612 latus liels nodokļu parāds. Toreiz pēc tam, kad šis fakts nāca gaismā, RP nodokļu parādu nomaksāja. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!