Foto: LETA

Reformu partija (RP) no Ekonomikas ministrijas atteikties negrasās, taču par ministra amata kandidētiem gatavi diskutēt, pirmdienas rītā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja RP līderis Edmunds Demiters.

Demiters sacīja, ka pēc premjera amata kandidātes Laimdotas Straujumas (V) iebildumiem pret Daniela Pavļuta kandidatūru, RP gatava apdomāt citus kandidātus no savas partijas rindām. "Es pieļauju to, ka mēs varētu respektēt Straujumas kundzes iespēju tomēr atteikties arī no ministra kandidāta, ja viņa neredz, ka ar konkrēto cilvēku viņa varētu strādāt vienā komandā, bet, kā jau teicu, tas ir valdes lēmums," raidījumā sacīja Demiters. Partijas līderis gan neatklāja, vai šim amatam virzīs Straujumas ieteikto Vjačeslavu Dombrovski, kurš šobrīd pilda izglītības un zinātnes ministra amatu.

RP līderis gan raidījumā sacīja, ka partija no Ekonomikas ministrijas atteikties negrasās. Partijā jau izteikušies, ka Pavļuta darbu ministrijā vērtē pozitīvi.

Demiters arī atzina, ka partijā ir cilvēki, kuri apsver iespēju palikt opozīcijā. "Ir biedri, kas domā, ka varbūt jāiet šāds ceļš,, tad jau redzēsim," sacīja Demiters.

Partija pirmdien sanāks uz valdes sēdi.

Jau vēstīts, ka Straujuma nolēmusi neaicināt turpināt darbu nākamajā valdībā līdzšinējo ekonomikas ministru Pavļutu. Vēstulē RP valdes priekšsēdētājam Demiteram Straujuma aicina deleģēt citu kandidātu ekonomikas ministra amatam. Kā piemērotus kandidātus viņa min pašreizējo izglītības un zinātnes ministru Vjačeslavu Dombrovski un Ekonomikas ministrijas (EM) parlamentāro sekretāru Vilni Ķirsi.

Kā iemeslus Pavļuta neaicināšanai valdībā Straujuma min to, ka, uzņemoties politisko atbildību par Zolitūdē notikušo traģēdiju, demisionēja Valda Dombrovska (V) vadītā valdība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!