Foto: LETA

Reformu partija (RP) par iespējamo izslēgšanu paziņojusi vairākiem simtiem biedru, kuri vairāk nekā sešus mēnešus nav maksājuši biedra naudu, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

RP valdes loceklis Romualds Ražuks apstiprināja, ka RP valde pieņēmusi lēmumu izslēgt partijas biedrus, kuriem biedra naudas parāds ir ilgāks par sešiem mēnešiem.

Vairāk nekā 240 adresātiem nosūtīta informācija, ka saskaņā ar partijas valdes lēmumu un RP statūtiem visi tie partijas biedri, kuriem ir biedra naudas parāds, ilgāks par sešiem mēnešiem, no 10.jūnija tiks izslēgti, liecina e-pasta vēstules teksts.

RP biedriem norādīts - ja gadījumā viņi uzskata, ka nav šajā parādnieku sarakstā un ir gadījusies kļūda no partijas biroja puses, tad viņi lūgti par to nekavējoties informēt partijas pārstāvjus.

Vairāku biedru atbildes e-pasta sarakstē politiskajam spēkam nav glaimojošas, jo viņi pauž atbalstu savai izslēgšanai no partijas, kuras darbībā ir vīlušies. Atsevišķi biedri norāda, ka politiskā spēka vēstule izskatās pēc parādu piedzinēja raksta. Kāds cits novēl panākumus mazefektīvā politiskā spēka likvidēšanā.

Ražuks norādīja, ka pagaidām konkrēts izslēdzamo biedru skaits gan neesot zināms, jo vēl turpinās informācijas apkopošana. Jautājums tiks skatīts nākamajā valdes sēdē.

Šis lēmums brieda jau sen, jo partijas dibināšanas laikā bija liels biedru pieplūdums, taču liela politiskā spēka darbā daļa nepiedalījās no paša sākuma.

Ja mēs nopietni domājam par RP nākotni, tad par to būtu jālemj biedriem, kuri partijā ir "de facto", uzskata Ražuks. Nepieciešamās darbības jāveic līdz 13.jūlijā gaidāmajam politiskā spēka kongresam, lai tas būtu lemttiesīgs ar tiem biedriem, kuri darbojas partijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!