Foto: LETA

Administratīvā rajona tiesa 25.februārī noraidīja Reformu partijas (RP) sūdzību par Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) lēmumu uzdot atmaksāt prettiesiski iztērētos valsts budžeta līdzekļus.

Kā informēja tiesā, šis spriedums ir pārsūdzams viena mēneša laikā Administratīvajā apgabaltiesā.

Jau ziņots, ka KNAB bija uzdevis RP atmaksāt 27 249 eiro. RP šo finansējumu tērējusi, apmaksājot, piemēram, alkoholu, ēdināšanas pakalpojumus un sēru vainagu. Tāpat partija piešķirtos valsts budžeta finanšu līdzekļus no sava speciālā konta ir pārskaitījusi uz citu norēķinu kontu.

Ja KNAB lēmums stāsies spēkā, RP draudēs valsts finansējuma apturēšana. Taču, kā iepriekš skaidroja RP pārstāve Inga Antāne, RP jau pašlaik ir apturēta valsts finansējuma piešķiršana saistībā ar citu lietu.

Kā ziņots, RP nepiekrīt KNAB par pretlikumīgi tērēto partijai piešķirto valsts budžeta finansējumu, jo savlaicīgi neesot bijušas pieejamas vadlīnijas par valsts naudas izlietojumu, iepriekš sacīja RP Saeimas frakcijas priekšsēdētāja Zanda Kalniņa-Lukaševica.

Jau vēstīts, ka RP vienlaikus tiesājas par citu KNAB lēmumu. Administratīvā apgabaltiesa 2015.gada 30.septembrī paredzējusi vērtēt RP apelācijas sūdzību par spriedumu, ar kuru noraidīta partijas prasība par KNAB priekšnieka lēmumu pārtraukt RP piešķirtā valsts budžeta finansējuma izmaksu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!