Foto: Publicitātes foto

Reformu partijai (RP) ir trīs kandidāti uz Rīgas mēra amatu, viens no tiem ir arī Ekonomikas ministrijas parlamentārais sekretārs Vilnis Ķirsis, kurš pēdējā laikā aktīvi publiski izteicies par ēku siltināšanas nepieciešamību Rīgā un citviet.

Ķirsis portālam "Delfi" apstiprināja, ka ir viens no trīs partijas kandidātiem uz Rīgas mēra amatu, viņš tam piekritis, "jo nav bail uzņemties atbildību".

Tomēr partijas valde galīgo lēmumu par savu kandidātu uz Rīgas mēra amatu vēl nav pieņēmusi, paredzēts, ka tas taps zināms ceturtdien.

Ķirsis, kurš kādreiz ir vadījis RP Rīgas nodaļu, gan nenosauca, kuri no RP rindām vēl varētu kļūt par partijas Rīgas mēra kandidātiem. Kā iespējamā kandidāte tiek minēta arī RP Rīgas nodaļas pašreizējā vadītāja Inga Antāne. Ar viņu portālam "Delfi" neizdevās sazināties.

Jau vēstīts, ka bijušais Valsts prezidenta kancelejas vadītājs un tagadējais "Ekonomistu apvienības 2010" pārstāvis Mārtiņš Bondars tomēr nestāsies Reformu partijā (RP) un nekļūs par tās pārmaiņu vadītāju. Viņš arī nekļūs par RP Rīgas mēra amata kandidātu.

Savukārta "Vienotība" aicinājusi Reformu partiju un Nacionālo apvienību noslēgt trīspusēju vienošanos par sadarbību Rīgas domes vēlēšanās.

Partijas "Vienotība" saraksta līdere Rīgas domes (RD) vēlēšanās būs bijusī laikraksta "Diena" galvenā redaktore un bijusī kultūras ministre Sarmīte Ēlerte, savukārt Nacionālās apvienības (NA) Rīgas mēra amata kandidāte būs Baiba Broka. Ēlerte uzsvērusi, ka pašlaik "kreisie populisti pretnostata Rīgu Latvijai un šķeļ sabiedrību", bet "Vienotības" mērķis šajās vēlēšanās būs "atdot Rīgu Latvijai".

Pašvaldību vēlēšanas notiks šā gada 1.jūnijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!