Foto: LETA
Ceturtdien Ministru prezidenta Valda Dombrovska (V) vadībā notiks paplašinātā Reformu vadības grupas sēde, turpinot ministru, sociālo un valdības partneru diskusiju par Strukturālo reformu plāna uzdevumiem valsts konkurētspējas veicināšanai.

Sanāksmes darba kārtībā iekļauts Latvijas Darba devēju konfederācijas ziņojums par procesu vadības principu un pieejas pielietošanu strukturālo reformu vadības un uzraudzības īstenošanā.

Tāpat tiks apspriesti Izglītības un zinātnes ministrijas papildus priekšlikumi augstākās izglītības un arodizglītības sasaistei ar darba tirgus pieprasījumu un darba tirgus pasākumiem, kā arī Ekonomikas ministrijas priekšlikumi Nacionālās reformu programmas projekta (stratēģijas ES 2020 īstenošanai) un tajā iekļauto pasākumu saskaņošanai ar Latvijas Konverģences programmu 2011.-2014.gadam.

Sēdes laikā plānots panākt vienošanos par turpmāko Strukturālo reformu plāna sagatavošanas un ieviešanas organizatorisko kārtību. Pamatojoties uz iepriekšējā sēdē lemto, tiks izskatīts jautājums par Reformu biroja sekretariāta izveidi, kas nodrošinātu procesa ikdienas pārraudzību, sēžu sagatavošanu un ieviesto strukturālo reformu monitoringu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!