Foto: LETA

Autotransporta direkcija plāno visās 9285 reģionālo maršrutu autobusu pieturās Latvijā uzstādīt jaunas, vienādas autobusu kustības saraksta plāksnes, pastāstīja Autotransporta direkcijas pārstāve Zane Plone.

Informācija Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) mājaslapā liecina, ka Autotransporta direkcija pērn decembrī izsludināja iepirkumu "Kustības sarakstu plākšņu izgatavošana un kustības sarakstu un plākšņu uzstādīšana reģionālās nozīmes autobusu maršrutu pieturās Latvijā". Pretendenti dalībai konkursā pieteikumus var iesniegt līdz 21. februārim.

Plone norādīja, ka pašreiz reģionālo maršrutu autobusi pasažieru apmaiņu veic 9285 pieturās. Plānots, ka jaunās kustības saraksta plāksnes, kurās būs vienota attēlotā informācija un dizains, tiks uzstādītas visās šajās pieturās.

Viņa skaidroja, ka dizains plāksnēm būs pilnīgi jauns, un tajās varēs redzēt reisa un pārvadātāja nosaukumu, autobusu kursēšanas grafiku, pārvadātāja kontaktinformāciju, reisus, kas pielāgoti personu ar funkcionāliem traucējumiem pārvadāšanai, un citu pasažieriem aktuālo informāciju.

Paredzēts, ka šogad vecie kustības saraksti pieturās tiks pakāpeniski nomainīti uz jaunajiem. Visās pieturās jaunie saraksti tiks pilnībā nomainīti līdz nākamā gada beigām.

Autotransporta direkcija darbu pie vienota dizaina kustības sarakstu plākšņu ieviešanas uzsāka, lai padarītu sabiedriskā transporta pakalpojumus pievilcīgākus un ērtāk lietojamus. Līdz šim katrs pārvadātājs bija atbildīgs par plākšņu izvietošanu pieturās, kuras tas apkalpo. Tādējādi šobrīd ne tikai atšķiras plākšņu dizains, bet attēlotā informācija ir dažāda, nereti ļoti pieticīga, kā rezultātā arī grūti uztverama.

Autotransporta direkcija ir vienotas valsts politikas realizētāja starptautisko pārvadājumu jomā, autotransporta komercpārvadājumu uzņēmējdarbības licencēšanā, kā arī sabiedriskā transporta plānošanā. Regulāri veicot sabiedriskā transporta finanšu analīzi un auditu, direkcija nodrošina vienotu, nepārtrauktu un pieejamu sabiedriskā transporta sistēmu visā valstī. Autotransporta direkcijas uzdevums ir īstenot virkni pasākumu kompleksu, lai Latvijas autopārvadātājiem tiktu nodrošināta likumīga iespēja veikt pārvadājumus Latvijas teritorijā un ārpus tās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!