Foto: DELFI

Otrdien Centrālajā vēlēšanu komisijā savu deputātu kandidātu sarakstu iesniedza partijas "Reģionu alianse" Jelgavas pilsētas nodaļa, informēja partijas Jelgavas nodaļas vadītājs Dainis Liepiņš.

Kopā ar jau esošajiem Jelgavas domes deputātiem Daini Liepiņu un Saulvedi Šalājevu jūnijā gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās no partijas "Reģionu alianse" Jelgavā startēs arī basketbolists un SIA "Claw" valdes priekšsēdētājs Jānis Bacāns, sporta ārsts Visvaldis Bebrišs, SIA "GVL" direktors Rolands Vereščagins, psihoneiroloģiskās slimnīcas "Ģintermuža" uzņemšanas nodaļas vadītājs Mareks Lielais, portāla "Apriņķis.lv" žurnāliste un Latvijas Kultūras koledžas pasniedzēja Līga Greiškane, SIA "BakerJP" līdzīpašnieks Indulis Puriņš, pensionārs Andrejs Bogdanovs, Nacionālā veselības dienesta Zemgales nodaļas eksperte Raksana Lalajeva, SIA "RM autocentrs" automehāniķis Andris Skripa, SIA "Muižupīte" projektu vadītājs Ansis Teteris, Jelgavas pilsētas pašvaldības aģentūras "Kultūra" speciālists tehniskajos jautājumos Artis Ikvils, SIA "Nordic Sport Invest" un SIA "Tehno Z" valdes loceklis Zigmārs Babčuks un SIA "RKT Holdings" valdes loceklis, sabiedrisko attiecību speciālists Kristians Rozenvalds.

Partijas deputātu amata kandidāti ir pārliecināti, ka ikviens jelgavnieks ir pelnījis dzīvot drošā un sakārtotā pilsētā, kur viņam ir darba iespējas, bet bērniem – kvalitatīva izglītība, sporta aktivitātes un pulciņi.

"Reģionu alianses" prioritāte ir izmaiņas līdzšinējā sabiedriskā transporta kustības kārtībā - pilsētas autobusiem ir jākursē līdz pusnaktij, nevis kā tagad – līdz septiņiem vai labākajā gadījumā astoņiem vakarā. Līdzīgi kā citviet Latvijā, ar Jelgavā pensionāriem virs 70 gadiem un politiski represētajiem ir jādod iespēja pilsētas sabiedriskajā transportā braukt bez maksas, informē nodaļas vadītājs Dainis Liepiņš.
Otrs prioritārais virziens ir izmaiņas līdzšinējā pašvaldības atbalstā interešu izglītībai, iecerēts sakārot skolu sporta laukumus un zāles, lai tie kļūtu par aktīvās atpūtas mazajiem centriem. Trešais prioritārais virziens ir daudzdzīvokļu mājas un ar tām saistītās problēmas, piemēram, daudzviet sliktā stāvoklī esošie ēku iekšpagalmi, kā arī pašvaldības atbalsts ēku siltināšanā. Partija arī uzskata, ka ir jāsamazina atkritumu apsaimniekošanas tarifs uz pusi.

Ceturtais prioritārais virziens ir drošības uzlabošana pilsētā, ko iespējams panākt, sadarbojoties Valsts un pašvaldības policijai, kā arī privātajām apsardzes firmām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!