Foto: LETA

Latvijas Reģionu apvienība (LRA) nolēmusi uzaicināt Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektori Ināru Pētersoni uz tuvāko LRA Saeimas frakcijas sēdi, pavēstīja LRA frakcijas vadītājs Dainis Liepiņš.

Šāds lēmums pieņemts, ņemot vērā pēdējo nedēļu laikā plašsaziņas līdzekļos izskanējušo informāciju par vairāku VID vadošo darbinieku iespējamajiem pārkāpumiem un VID vadības nespēju sniegt argumentētu situācijas skaidrojumu un rīcības plānu.

LRA lūgs Pētersoni detalizēti skaidrot radušos situāciju un sniegt priekšlikumus situācijas risināšanai.

Liepiņa vērtējumā pēc izskanējušās informācijas var secināt, ka runa ir par "sistemātiskiem pārkāpumiem, grandiozām naudas summām un "atstrādātām" shēmām, ko ilgtermiņā ir īstenojuši VID darbinieki".

"Šāda situācija ir nenormāla, un acīmredzot iestādē nekritiski tiek izvērtēta VID darbinieku atbildība. Kā var runāt par sociālām kampaņām, kurās iedzīvotāji tiek aicināti maksāt nodokļus, ja šādi pārkāpumi notiek pašā organizācijā?" viņš min.

LRA pēc tikšanās ar Pētersoni un viņas skaidrojuma uzklausīšanas lems par amatpersonu atbildību šajā situācijā, kā arī nepieciešamajām likumdošanas izmaiņu iniciatīvām.

Jau vēstīts, ka bijušā Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Finanšu policijas (FP) darbinieka Roberta Dirnēna un viņa brāļa Kaspara Aleksandrova radiniekiem pieder ievērojami nekustamie īpašumi un dārgas automašīnas.

Naudas izcelsme ir nezināma, pastāv aizdomas, ka tā iegūta naudas atmazgāšanas shēmās, kas, pērkot īpašumus, legalizēta, vēstīja LTV raidījums "Aizliegtais paņēmiens".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!