Foto: LETA
Latvijas Reģionu apvienība (LRA) otrdien ar vēstuli ir vērsusies pie Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa ar iniciatīvu organizēt tikšanos, lai klātienē pārrunātu jautājumu par bēgļu uzņemšanu Latvijā no Āfrikas un citiem bēgļu izcelsmes reģioniem, portālu "Delfi" informēja LRA valdes priekšsēdētājs Dainis Liepiņš.

Vēstīts, ka Saeimas prezidijs bija sasaucis ārkārtas sēdi, kurā valdībai tiks uzdots sniegt skaidrojumu saistībā ar lēmumu Latvijā uzņemt 250 bēgļus. Taču kvoruma trūkuma dēļ deputāti parlamenta sēdē ceturtdien, 9.jūlijā, neuzdeva valdībai skaidrot lēmumu par bēgļu uzņemšanu.

"Līdz šim brīdim nav pieejama informācija par drošības analīzi kopējā valsts drošības kontekstā un iespējamiem riskiem veselības jomā, kas norāda, ka Ministru kabinetam nav skaidra plāna par bēgļu uzņemšanu un Ministru kabinets izvairās to skaidrot sabiedrībai," vēstulē prezidentam raksta Liepiņš.

LRA Saeimas frakcija uzsver, ka neiestājās pret bēgļu uzņemšanu Latvijā, "bet par iespējamo risku sapratīgu izvērtēšanu un informācijas pieejamību sabiedrībai".

"Ministru kabinets, skatot šo jautājumu sēdes slēgtajā daļā, ir vēlējies informāciju slēpt no sabiedrības, tādejādi radot iemeslu baumām un spekulācijām par šo tēmu," uzskata LRA.

Liepiņš pie prezidenta vērsies ar lūgumu – "skaidrot Saeimas opozīcijas partijām un Latvijas sabiedrībai valsts nostāju bēgļu jautājumā". LRA deputāti aicina Valsts prezidentam atrast laiku, lai pārrunātu bēgļu uzņemšanu Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!