Foto: LETA

Latvijas Reģionu apvienība (LRA) frakcijas sēdē pirmdien lems par neuzticības izteikšanu Saeimas priekšsēdētājai Inārai Mūrniecei un viņas atcelšanu no ieņemamā amata, portālam "Delfi" pavēstīja LRA Saeimas frakcijas vadītājs Dainis Liepiņš.

Pēc viņa teiktā, Mūrnieces profesionālā darbība un pēdējā laika rīcība nav viņas augstajam amatam atbilstoša. "Viņas selektīvā attieksme pret Saeimā pārstāvētajiem politiskajiem spēkiem, vienpersoniskā lēmumu pieņemšana un visbeidzot klaja publiska melošana, nomelnojot mūsu frakcijas biedrus, ir pilnībā nepieņemama un pārkāpj jebkādas vispārpieņemtas uzvedības normas," klāsta Liepiņš.

LRA pārmet Mūrniecei selektīvu attieksmi pret politiskajām partijām un vienpersonisku lēmumu pieņemšanu, piemēram, neaicinot vairākās Saeimas partijas, tostarp LRA, iesaistīties darbā Latvijas simtgades rīcības komitejā, vai vienpersoniski lemjot par Saeimas ģenerālsekretāra posteņa izveidi.

Savukārt Saeimas Prezidija un frakciju padomes sēdē pagājušajā nedēļā Mūrniece esot publiski apmelojusi LRA frakcijas deputātus, paužot, ka viņa esot centusies uzrunāt LRA frakcijas vadītāju un vadītāja vietnieci ar lūgumu sarīkot atsevišķu tikšanos ar Saeimas prezidiju un pārrunāt visus darba kārtības jautājumu un ka LRA esot sniegusi noraidošu atbildi.

LRA uzsver, ka ne no Mūrnieces, ne no Saeimas prezidija nav saņemts neviens oficiāls aicinājums tikties, nemaz nerunājot par jebkādiem apspriežamajiem jautājumiem. Turklāt neviens no Saeimas prezidija locekļiem nevar apliecināt, ka Mūrniece būtu aicinājusi LRA frakciju un tās deputātus tikties ar prezidiju un pārrunāt LRA frakcijas iesaisti dažādu jautājumu

"Tāpat atzīmēšanas vērta ir Mūrnieces divkosīgā rīcība jautājumā par deputātu atalgojuma iesaldēšanu, kad vārdos viņa publiski pauž atbalstu šādai rīcībai, vienlaikus ar parakstu akceptējot atalgojuma palielināšanu vai, piemēram, gan Saeimas politisko spēku, gan sabiedrības šķelšana valsts drošībai svarīgā bēgļu jautājuma risināšanā," uzsver Liepiņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!