Foto: LETA
Latvijas Reģionu apvienības (LRA) zīmols ir ļoti labi atpazīstams, tāpēc pastāv iespēja izšķirties pašvaldību vēlēšanās piedalīties kā vienotam politiskam spēkam, sestdien LRA forumā sacīja politiskā spēka Pārstāvju sapulces priekšsēdētājs Andrejs Ence.

Viņš norādīja, ka LRA ļoti nopietni jāpārdomā, vai 2017.gada pašvaldību vēlēšanās startēt kā vienotam spēkam vai arī katrai no apvienībā ietilpstošajām partijām atsevišķi. Politiķis gan arī atzina, ka ne visās pašvaldībās savstarpējās attiecības starp apvienības lielākajiem spēkiem - "Reģionu aliansi" (RA) un Vidzemes partiju (VP) - bijušas labas, taču galu galā problēmas veiksmīgi atrisinātas. Domstarpības gan neesot raisījušās starp politiskajiem spēkiem, bet atsevišķām personām.

No LRA politiķu izteikumiem izriet, ka dažās pašvaldībās, kur vēsturiski izveidojies dalījums starp RA un VP, abi spēki 2017.gada vēlēšanās varētu piedalīties ar atsevišķiem sarakstiem.

Atbildot uz jautājumu par LRA nostāju attiecībā uz papildus bēgļu uzņemšanu jau noteiktajām 776 personām, apvienības Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Dainis Liepiņš foruma dalībniekiem pauda, ka par to tagad nav īstais laiks runāt, ņemot vērā arī to, ka nav pārliecības, vai valstij būs kapacitāte uzņemt visus apsolītos patvēruma meklētājus.

Ieskaitot sadarbības partnerus, LRA biedru skaits esot pāri tūkstotim, tāpēc ir ļoti ciniski, ka politiskie konkurenti apvienību dēvē par sīkpartiju, akcentēja Ence.

Kā ziņots, LRA sestdien rīko forumu "Izaicinājumi 2016.gadā", kurā cita starpā tiks definēti LRA šā gada darbības virzieni un prioritātes.

Pasākums pulcē "Reģionu alianses", Vidzemes partijas un pārējo LRA ietilpstošo partiju pārstāvjus, kā arī reģionālo nodaļu un atbalstošo organizāciju pārstāvjus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!