Uzņēmumu reģistrā reģistrēta bērnu slimnīcu reorganizācija, apvienojot Bērnu klīnisko universitātes slimnīcu un Bērnu klīnisko slimnīcu "Gaiļezers"", izveidojot vienu juridisku personu valsts akciju sabiedrību "Bērnu klīniskā universitātes slimnīca", informēja Veselības ministrijā.
Tādējādi no 1.aprīļa, Rīgā ir viena bērnu slimnīca, kas atrodas Vienības gatvē un Mežciemā, Juglas ielā 20.

Veselības ministrija norāda, ka abu bērnu slimnīcu juridiskā apvienošana nekādā veidā neskars pacientu, kurš šīs juridiskās izmaiņas, fiziski uzturoties vienā vai otrā slimnīcā neizjutīs negatīvi. Gluži pretēji, slimnīcu apvienošanas rezultātā tiek samazināti administratīvie izdevumi, izdevumi laboratoriskajiem izmeklējumiem, kā arī tiek efektivizēti gan cilvēku, gan tehnoloģiskie resursi. Tādā veidā ieguvējs ir pacients, kuram tiek sniegts augstas kvalitātes pakalpojums.

Šobrīd abas slimnīcas nodrošina ārstniecisko procesu tādā pašā apjomā kā līdz šim. Par iespējamajām izmaiņām ārstniecības procesā un par to, kādi pakalpojumi tiks sniegti vienā vai otrā slimnīcā, šobrīd runāt vēl ir pāragri, tomēr jebkurā gadījumā izmaiņas tiks veiktas pacientu labā, domājot par pakalpojumu kvalitātes uzlabošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!