Foto: DELFI
Ceturtdien Rīgā reģistrēts jau ceturtais krītošu lāsteku upuris, portālu "Delfi" informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Ilze Bukša.

Viņa pastāstīja, ka Rīgā, Brīvības gatvē lāstekas ir uzkritušas kādam 50 gadus vecam vīrietim, kurš guvis smadzeņu satricinājumu un nogādāts slimnīcā.

Pēdējās diennakts laikā reģistrēti arī vairāki citi ziemai raksturīgi negadījumi. Ir bijuši trīs izsaukumi uz slēpotāju kalniem. Žagarkalnā kāds 20 gadus vecs vīrietis lauzis ribas, Kamparkalnā - kāds vīrietis izlauzis potīti, bet Milzkalnē 29 gadus vīrietis lauzis augšstilbu.

Reģistrēti arī kārtējie nelaimes gadījumi, kas gūti cilvēkiem paslīdot uz ietvēm. Kāda 76 gadus veca sieviete Latgalē, paslīdot uz ietves, lauzusi augšdelmu, savukārt Rīgā attiecīgi 46 gadus veca sieviete lauzusi augšstilbu un 45 gadus vecs vīrietis, krītot 13. janvāra ielas tunelī, guvis muguras sasitumus.

Tāpat reģistrēti vairāki gadījumi, kad aukstuma dēļ konstatēta cilvēka ķermeņa atdzišana un apsaldēšanās. Atsevišķos gadījumos apsaldējumi bijuši tik nopietni, ka skarti arī dziļāki audi. Bukša norādīja, ka vairāku nelaimju cēlonis ir alkohola lietošana. Cilvēki pārmērīgi lietojot alkoholiskus dzērienus ir iekrituši sniegā un apsaldējuši rokas.

Vēl dažos gadījumos cilvēki guvuši apdegumus. Cietušo vidū ir arī kāds gadu vecs bērns, kurš applaucējies ar karstu ūdeni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!