Foto: Edijs Pālens
Svētdien reģistrēts šoziem Latvijā pirmais gadījums, kad iedzīvotājs savainojies no jumta krītošas lāstekas dēļ.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Laura Bundule informēja, ka vakar kādai 29 gadus vecai sievietei pie savas mājas Jūrmalā uzkritusi uz galvas lāsteka. Sieviete guvusi smadzeņu satricinājumu un nogādāta slimnīcā.

Kopumā pēdējā Ziemassvētku diena aizvadīta nedaudz mierīgāk, - NMPD vērsušies mazāk iedzīvotāju, kā arī samērā mazāk mediķiem nācies doties pie pacientiem kājām grūtās piebraukšanas dēļ.

Svētdien Valkas novadā kāds piecus gadus vecs bērns applaucējies ar karstu kafiju, gūstot apakšstilbu un cirkšņa apdegumus. Bundule informēja, ka šis bijis viens no tipiskajiem gadījumiem, kad viens no vecākiem ar karstu kafijas krūzi rokās paņēmis klēpī bērnu, savukārt bērns aizsniedzis krūzīti un uzgāzis sev to virsū - šādas traumas ir visai tradicionālas un gadās bieži.

Savukārt Tukumā kāda 31 gadu veca sieviete, pakrītot uz slidenas ielas, guvusi apakšdelma lūzumu. Rīgā divi cilvēki - 46 gadus veca sieviete un 18 gadus vecs vīrietis - guvuši virspusējus apsaldējumus. Vēl kāda 36 gadus veca sieviete guvusi smadzeņu satricinājumu, slidojot uz ledus un pakrītot.

Bundule norādīja, ka tikai nedaudzos gadījumos mediķiem pie pacientiem nācies kājām brist pa sniegu - dažos gadījumos Madonas apkārtnē mediķiem bija jāmēro 200-300 metru garš ceļa posms kājām, savukārt Cēsu novadā pie kāda pacienta mediķi kājām devās pat vienu kilometru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!