Foto: stock.xchng

Administratīvā apgabaltiesa, atkāroti skatot tā dēvēto "Latvenergo" tarifu lietu, atstāja spēkā regulatora 2011.gadā apstiprinātos tarifus, portāls "Delfi" uzzināja tiesā.

Vairāk nekā 30 personas savulaik vērsās tiesā, apstrīdot Sabiedrisko pakalpojumu regulatora (SPRK) lēmumu akceptēt "Latvenergo" noteiktos elektroenerģijas tirdzniecības diferencētos tarifus saistītajiem lietotājiem no 2011.gada 1.aprīļa.

Pērnā gada janvārī Augstākās tiesas (AT) Senāts lika Administratīvajai apgabaltiesai atkārtoti skatīt tā dēvēto "Latvenergo" tarifu lietu. Senāts tā atcēla Administratīvās apgabaltiesas 2012.gada 25.jūnija spriedumu, ar kuru SPRK lēmums par elektroenerģijas tarifiem mājsaimniecībām atcelts ar tā pieņemšanas dienu.

Senāts spriedumā bija norādījis, ka Administratīvā apgabaltiesa pēc būtības pareizi noteikusi, ka šajā lietā pieteikuma iesniedzēji vēlējās, lai tiesa izvērtē 2011.gada aprīlī spēkā stājušos diferencētos elektroenerģijas tarifus, taču kļūdaini atzinusi, ka apstrīdētais SPRK lēmums Nr.40 par tarifu atbilstību normatīvajiem aktiem nosaka šos tarifus vai ir priekšnoteikums, lai tie stātos spēkā.

Apgabaltiesa SPRK lēmumu Nr.40 atcēla pilnā apjomā, līdz ar to apgabaltiesai lieta bija jāskata atkārtoti.

Ar savu pirmdien pieņemto spriedumu apgabaltiesa noraidījusi pieteikumu, tā atzīstot par pamatotu apstrīdēto SPRK lēmumu.

Apgabaltiesas spriedums ir pārsūdzams viena mēneša laikā Augstākās tiesas Administratīvo lietu departamentā.

"Latvenergo" elektroenerģijas tarifu aprēķināšanas kārtība patlaban ir stājusies spēkā. Tarifus izvērtēja regulators, kurš atzina, ka nav pamata tos noraidīt.

Lielāki elektroenerģijas tarifi tiek piemēroti tām mājsaimniecībām, kuras gada laikā patērē vairāk elektroenerģijas. Proti, par pirmajām 1200 kilovatstundām visiem jāmaksā iepriekšējais tarifs - 8,25 santīmi par kilovatstundu, bet, kad šis limits tiek pārsniegts, par katru nākamo kilovatstundu jāmaksā 10,74 santīmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!