Foto: AFI
Valsts policija ceturtdien pēcpusdienā reidā Rīgā un Rīgas apkārtnē ne vien izdalījusi vairāk nekā 100 atstarotāju "neredzamajiem" gājējiem, bet arī noformējusi četrus administratīvā pārkāpuma protokolus, informē policijas pārstāve Lita Juberte.

Valsts policijas (VP) Galvenās kārtības policijas (GKārtPP) Prevencijas pārvaldes priekšnieks Edmunds Zivtiņš, kurš pats piedalījās reidā, atzīst, ka kopumā gājēju un velobraucēju attieksmē pret gaismu atstarojošu elementu lietošanu vērojama pozitīva tendence. "Šajā reidā, salīdzinot ar iepriekšējiem, satikām vairāk cilvēku, kuriem bija atstarotāji, un tas patiešām priecē! Gājēji, kuriem bija atstarotāji, svētkos no Valsts policija saņēma dāvaniņas un konfektes," stāsta Zivtiņš.

Arī VP GKārtPP priekšnieks Guntars Marķitāns šos policijas reidus vērtē pozitīvi. "Mums svarīgs ir katrs pārliecinātais un līdz ar to arī, iespējams, izglābtais cilvēks. Līdzīgi kā autovadītājam pirms braukšanas uzsākšanas obligāti ir jāpiesprādzējas, arī ikvienam gājējam pirms iešanas uz ielas ir jāpārliecinās par atstarotāja esamību."

Policija uzsver, ka aizvadītajā diennaktī nav reģistrēts neviens ceļu satiksmes negadījums, kurā būtu cietuši gājēji.

Valsts policija vēlreiz atgādina, ka maldīgs ir priekšstats par to, ka pilsētas ielas ir labi apgaismotas un tāpēc atstarotāji pilsētā nav nepieciešami. Tas, ko redz vai neredz autovadītāji, atšķiras no pašu gājēju uztvertā. Atstarotāju nēsāšana vienlīdz būtiska ir gan lauku teritorijās, gan pilsētās.

Jaunajā 2012. gadā policija turpinās pievērst pastiprinātu uzmanību tam, lai gājēju un velobraucēju pārvietošanās diennakts tumšajā laikā būtu droša.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!