Foto: Shutterstock
Saulkrastu novada dome paredzējusi slēgt līgumu par rakstnieka Reiņa Kaudzītes muzeja – dārza mājas atjaunošanu un ekspozīcijas izveidi, liecina Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) dati.

IUB pieejamā informācija liecina, ka 9. jūnijā noslēgts 9498 eiro vērts līgums ar 2018. gadā reģistrēto būvfirmu SIA "Promus" par Kaudzītes dārza mājas logu un jumta restaurāciju.

"Promus" šajā iepirkumā bija viens no diviem pretendentiem.

Pēc "Lursoft" datiem, Cēsīs reģistrētā "Promus" kā darbības veidus reģistrējusi dzīvojamo un nedzīvojamo ēku būvniecību, ēku nojaukšanu un būvlaukuma sagatavošanu, apmetēju darbus, grīdas un sienu apdari, krāsotāju un stiklinieku darbus, kā arī jumta seguma uzklāšanu.

Uzņēmums 2021. gadā apgrozījis 372 180 eiro un gadu noslēdzis ar 8 699 eiro peļņu. "Promus" vienīgais īpašnieks ir Ivars Volkovs.

Pēc publiski pieejamās informācijas, dārza māja Saulkrastos atrodas līdzās dzīvojamajai ēkai, kurā no 1913. līdz 1920. gadam dzīvojis Kaudzīte.

Kaudzīte pagājušā gadsimta sākumā iegādājās Saulkrastos nelielu īpašumu – māju Skolas ielā līdz ar blakus esošo dārza mājiņu, kurā kopā ar savu dzīvesbiedri Karlīnu Damrozi pavadīja mūža pēdējos gadus. Kaudzīte daudz laika pavadīja vienatnē mazajā dārza namiņā, kas bija pielāgots dzīvošanai.

1991. gadā tika atklāts Saulkrastu vēstures sabiedriskais muzejs. 2008. gadā mainīja muzeja pamatideju un mājiņas iekārtojumu nolēma veidot kā piemiņas vietu Reiņa Kaudzītes dzīvei Pēterupē. Ekspozīcijā apskatāmas Saulkrastu iedzīvotāju dāvinātās 20. gadsimta sākumam atbilstošās mēbeles, trauki, sadzīves lietas, darba rīki, fotogrāfijas un citi priekšmeti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!