Foto: LETA
Rīgas domes Satiksmes departamenta direktors Vitālijs Reinbahs, kuram jau pusotru gadu ir piešķirts dīkstāves statuss, vēlas atsākt pildīt amata pienākumus, portālu "Delfi" informēja Reinbahs.

Reinbahs pastāstīja, ka 2017. gada jūlijā piešķirtā dīkstāves statusa dēļ ir "jau ilgāku laiku iespiests starp diviem dzirnakmeņiem".

"No vienas puses, manā virzienā nemitīgi izskan pārmetumi par to, ka es, neraugoties uz man noteikto dīkstāves statusu, turpinu saņemt atalgojumu, bet no otras puses, es, atbilstoši Darba likumā noteiktajam, katru dienu dodos uz darbu un gaidu dīkstāves atcelšanu, lai varētu atsākt amatā noteiktos pienākumus," pauda Satiksmes departamenta direktors.

Vēstīts, ka Reinbaha dīkstāves laikā Satiksmes departamenta direktora amata pienākumu izpildītājs ir Emīls Jakrins. Savukārt Reinbahs katru mēnesi saņem aptuveni 2000 eiro algu.

Dome no Reinbaha neveiksmīgi mēģinājusi atbrīvoties vairākkārt. 2016. gada augustā mērs Nils Ušakovs (S) Reinbaham izteica neuzticību, pamatojot to ar ar termiņu kavēšanos galvaspilsētas ielu būvdarbos, par ko atbildīgs bija tieši Satiksmes departaments. Tomēr atlaist viņu nevarēja, jo pret to iebilda arodbiedrība.

Tiesā visas instances lēma par labu Reinbaham. Pēc atgriešanās no bērna kopšanas atvaļinājuma 2017. gada jūlijā Ušakovs viņam noteica dīkstāvi.

Par dīkstāvi Darba likuma izpratnē uzskatāma tāda situācija, kad darba devējs darbinieku nenodarbina vai arī neveic darbinieka saistības izpildījuma pieņemšanai nepieciešamās darbības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!