Finanšu ministrs Jānis Reirs (V) ceturtdien tikšanās laikā ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni atteicies no iespējas kandidēt uz Ministru prezidenta amatu, portālam "Delfi" apliecināja Reirs.

"Valsts prezidents man izteica piedāvājumu ieņemt Ministru prezidenta amatu, savukārt es viņu informēju par paveikto finanšu ministra amatā un iesāktajām reformām, un to, ka labprātāk turpinātu darbu šajā amatā prezidenta nominēta premjera vadībā," skaidroja Reirs.

Par citiem iespējamiem premjera amata kandidātiem ar Vējoni neesot runāts.

Reirs arī nevērtēja to, kurš cits "Vienotības" pārstāvis varētu būt piemērots vakantajam postenim, uzsverot, ka Valsts prezidents uzņēmies iniciatīvu nosaukt premjera amata kandidātu.

Kā iesāktās reformas, ko vēlētos turpināt finanšu ministra amatā, Reirs minēja gan darbu pie nodokļu politikas pamatnostādņu izstrādes, gan saistībā ar Eiropas Savienības fondu apguvi un ēnu ekonomikas apkarošanu u.c.

"Lielākā daļa sarunas bija investīciju piesaistes jautājumiem," piebilda Reirs.

Izskanējis, ka nākamais "Vienotības" kandidāts premjera amatam varētu būt Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vadītājs Kārlis Šadurskis. Tāpat minēti vairāku pašvaldību vadītāju vārdi - piemēram, Cēsu mērs Jānis Rozenbergs vai Salaspils mērs Raimonds Čudars.

Jau ziņots, ka Vējonis pēc atgriešanās no atvaļinājuma trešdien sāka neformālas sarunas ar potenciālajiem premjera amata kandidātiem.

Vējonis uz tikšanos bija uzaicinājis finanšu ministru Jāni Reiru (V).

Plānots, ka prezidents neformāli tiksies ar personām, kuras, pēc Vējoņa domām, varētu ieņemt Ministru prezidenta amatu. Prezidents vēlēsies noskaidrot iespējamo kandidātu redzējumu par darbiem premjera amatā, kā arī gatavību uzņemties Ministru prezidenta pienākumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!