Foto: LETA
Saeimas Budžeta un finanšu komisija turpinās strādāt pie budžeta, konsolidācijas, nodokļu politikas un nulles deklarācijas jautājumiem, aģentūrai BNS pastāstīja atkārtoti ievēlētais komisijas vadītājs Jānis Reirs.

Viņš uzsvēra, ka komisijas darba plānos, salīdzinot ar pagājušo gadu, lielu izmaiņu nav. "Nekādu lielu izmaiņu plānu nav ‒ tādi, kā bija pagājušajā gadā, ir arī šogad," sacīja Reirs.

Viņš norādīja, ka primāri risināmie jautājumi saistīti ar valsts budžetu. "Primārie uzdevumi saistīti ar budžetu. Paralēli jārisina jautājums par nulles deklarācijas ieviešanu un visiem likumiem, kas saistīti ar uzņēmējdarbības vides uzlabošanu, ‒ nodokļu vienkāršošanu," klāstīja ievēlētais komisijas vadītājs un atzina, ka tieši budžeta, konsolidācijas, nodokļu politikas un nulles deklarācijas jautājumi būs komisijas prioritāte.

Reirs minēja, ka paredzēts veidot arī Nodokļu politikas apakškomisiju, kas strādātu ar galvenajiem nodokļu jautājumiem. Viņš gan nevarēja pateikt, kad tieši šī komisija tiks izveidota. "Mēs vēl skatīsimies, tas ir ilgtermiņa process. Mēs apskatīsimies vispirms Ministru kabinetā apstiprināto budžeta grafiku un tad, ņemot vērā šo grafiku, lemsim, vai pirms budžeta vai pēc budžeta apstiprināšanas veidot šo komisiju," informēja komisijas vadītājs.

Jau vēstīts, ka Reirs Saeimas Budžeta un finanšu komisiju vadīja arī 10.Saeimā.

Budžeta un finanšu komisija pirms Saeimas balsojumiem izskata likumprojektus, kas saistīti ar valsts budžetu, finansēm un nodokļiem. Komisija arī skata ziņojumus par valsts ekonomikas attīstības tendencēm, problēmām un nākotnes perspektīvām. Komisija skata arī Finanšu ministrijas ziņojumus par valsts ekonomisko situāciju un budžeta izpildi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!