Foto: LETA

Budžeta komisijas vadītājam Jānim Reira (V) nav pārliecības, ka arī šoreiz izdosies ieviest jau sen apspriesto un vairākos variantos izstrādāto, bet aizvien tikai uz papīra palikušo "sākumdeklarēšanos", ziņo laikraksts "Neatkarīgā".

Reirs laikrakstam atzinis, ka sākumdeklarēšanas ieviešana Latvijā ir stipri aizkavējusies, salīdzinot, piemēram, ar mūsu kaimiņvalstīm. "Labāk to izdarīt rīt nekā aizparīt, jo šī kārtība finanšu sistēmu valstī beidzot padarīs daudz caurspīdīgāku, un mums vairs nebūs jāsaskaras ar tādiem brīnumiem kā no puķu tirdzniecības vai dāvinājumiem iegūta nauda," laikrakstam uzsvēris deputāts.

Reirs neslēpj, ka jau vairākus gadus parlamentārieši ir torpedējuši jaunās kārtības ieviešanu un arī šoreiz Budžeta komisijas vadītājam nav pārliecības, vai likumu izdosies pieņemt.

Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļā Saeima bez debatēm un balsojuma nodeva pēc ilgām diskusijām un dažiem neveiksmīgiem mēģinājumiem valdībā tapušo kārtējo "nulles deklarācijas" likuma projektu, kas paredz sākumdeklarēšanas ieviešanu no nākamā gada 1.janvārī, nevis šā gada 1.jūlijā, kā iepriekš bija paredzēts Finanšu ministrijas (FM) sagatavotajā projektā.
Kā "slieksni" deklarāciju aizpildīšanai plānots noteikt īpašumus ārzemēs un citus īpašumus, kuru vērtība ir vismaz 50 minimālās algas jeb 10 000 latu.

FM sagatavotā Fizisko personu mantiskā stāvokļa deklarēšanas likuma projekta mērķis ir "konstatēt fizisko personu mantisko stāvokli uz 2012.gada 1.janvāra pulksten 00:00". Cilvēkiem, kuriem būs pienākums deklarēties likuma stāšanās brīdī, deklarācija būs jāiesniedz līdz 2012.gada 1.aprīlim, savukārt tiem, kas sasniegs deklarēšanai izvirzītos kritērijus vēlāk, mantiskais stāvoklis būs jādeklarē 30 dienu laikā kopš datuma, kad radies pienākums iesniegt deklarāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!