Foto: LETA

Finanšu ministrs Jānis Reirs (JV) izlēmis tomēr neizteikt mutvārdu aizrādījumu Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektorei Ievai Jaunzemei saistībā ar viņas publiskajiem izteikumiem par sadarbības trūkumu starp valsts pārvaldes institūcijām, kas iepriekš vērtēti kā pretrunīgi, piektdien vēstīja "TV3 ziņas".

"Delfi" jau rakstīja, ka jūnija beigās pēc Jaunzemes izteikumiem medijos un Saeimas budžeta un nodokļu komisijā Reirs rosināja dienesta pārbaudi. Finanšu ministrijas dienesta pārbaudes komisija jūlija izskaņā rosināja ministram izteikt Jaunzemei mutvārdu aizrādījumu.

"TV3 ziņas" vēstīja, ka pēc teju divu mēnešu pārdomām Reirs izlēmis aizrādījumu Jaunzemei neizteikt.

"Saņemot šo ziņojumu, es veicu pārrunas ar VID ģenerāldirektori. Es domāju, ka tas ir pietiekami, lai šo situāciju atrisinātu," "TV3 ziņām" piektdien sacīja Reirs. Līdz ar to aizrādījums Jaunzemei netiks izteikts.

Savukārt pārbaude, kuru Reira atvaļinājuma laikā par VID darbu sāka viņa pienākumu izpildītājs zemkopības ministrs Kaspars Gerhards (VL-TB/LNNK), šobrīd vēl turpinās, vēstīja raidījums. Šajā pārbaudē tiek vērtēta VID un ieņēmumu dienesta klientu telefona sarunu ierakstīšana.

Aģentūra LETA iepriekš vēstīja, ka šī pārbaude sākta pēc kādas juridiskas personas iesnieguma. Tajā tiekot vērtēts dienesta darbības tiesiskums, nevis kādas konkrētas amatpersonas rīcība.

TV3 rīcībā esošā informācija liecina, ka juridiskā persona, no kuras saņemta sūdzība, ir Šveices advokāta Rudolfa Meroni kontrolētā AS "Latvijas Naftas tranzīts", kurai VID maijā noteica nodrošinājumu, tostarp apķīlājot bankas kontā esošos astoņus miljonus eiro. Uzņēmums jūlijā esot iesniedzis sūdzību saistībā ar kārtību, kādā tiek ierakstītas VID sarunas ar klientiem.

Raidījums neguva oficiālu apstiprinājumu, vai sāktā pārbaude ir saistīta ar telefonsarunu ierakstīšanu, taču VID nenoliedza, ka sarunas ar klientiem tiek ierakstītas, iepriekš par to brīdinot. Sarunu ierakstīšanas mērķis esot nodrošināt efektīvāku konsultāciju sniegšanu un novērst dažādus iespējamus pārpratumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!