Foto: LETA

Finanšu ministru Jānis Reirs (V) tomēr varētu nepiekrist kandidēt uz premjera amatu, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija.

Reiram šodien paredzēta tikšanās ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni, kurš šonedēļ plānojis sarunas ar potenciālajiem premjera amata kandidātiem. Neoficiāli gan tiek norādīts, ka pagaidām Reirs nepiekrīt kandidēt uz šo amatu.

Reirs šodien uz telefona zvaniem nav atbildējis. Iepriekš viņš paudis, ka šonedēļ aicināts uz tikšanos ar Vējoni saistībā ar jaunās valdības izveidi. Precīzāk sarunas tēma Reiram neesot zināma. Taujāts, vai būtu gatavs uzņemties premjera pienākumus, politiķis iepriekš teicis - ja būs šāds piedāvājums, tad to arī izvērtēs.

Kā ziņots, Vējonim līdz piektdienai, 8.janvārim, paredzētas tikšanās ar iespējamajiem Ministru prezidenta amata kandidātiem, liecina prezidenta kancelejas mājaslapā publicētā informācija.

Kanceleja gan nav norādījusi, ar kuriem iespējamajiem premjerministra amata kandidātiem Vējonis tiksies, kā arī nav norādīti tikšanās laiki.

Jau iepriekš tika pausts, ka prezidents varētu tikties ar "Vienotības" politiķiem un kādu no viņiem potenciāli varētu nominēt valdības vadītāja amatam. Kā viens no reālākajiem kandidātiem līdz šim neoficiāli minēts finanšu ministrs Reirs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!