Foto: F64
Ata Kronvalda fonda veidotājā reitingā, kurā novērtēts skolu darbs par skolēnu talantu sekmīgu attīstīšanu, par labāko lielo skolu grupā atzīta Rīgas Valsts 1. ģimnāzija, bet mazo skolu grupā - Rīgas 41. vidusskola, informēja fonds.

Šajā 2010./2011. mācību gada novērtējums veidots, iekļaujot mācību priekšmetu valsts un atklāto olimpiāžu, Zinātnisko darbu konferences, kā arī 2010. gada starptautisko olimpiāžu rezultātus.

Lielo skolu grupā balvu "Lielā Pūce" par iegūto 1. vietu saņems Rīgas Valsts 1. ģimnāzija, balva "Mazā Pūce" par iegūto 2. vietu - Siguldas Valsts ģimnāzija, trešajā vietā ir Rīgas 40. vidusskola, bet ceturtajā vietā - Rīgas Franču licejs.

Mazo skolu grupā par labāko atzīta un balvu "Lielā Pūce" saņems Rīgas 41. vidusskola, otro vietu ieguva un balvu "Mazā Pūce" saņems Nautrēnu vidusskola, trešajā vietā ir Vecumnieku vidusskola, bet ceturtajā - Rīgas Herdera vidusskola.

Latvijas skolu novērtējumā 2010./2011. mācību gadā iekļuvušas (atzinību talantu izvērtēšanas pasākumos guvušas) 134 lielās un 105 mazās skolas. Novērtējumā apkopoti olimpiāžu un konferenču rezultātus, kas publiskoti Valsts Izglītības un satura centra (VISC) mājas lapā vai kurus Ata Kronvalda fonds saņēmis no atklāto olimpiāžu, valsts mēroga zinātnisko konferenču, tehnisko un radošo skašu organizatoriem.

Šajā mācību gadā 14 valsts olimpiādēs piedalījās 11487 skolēni, no kuriem apbalvojumu saņēma 463 skolēni. Novērtējumā iekļautas 3 atklātās olimpiādēs - Matemātikas, Fizikas un Mājturības un tehnoloģiju olimpiāde, kurās piedalījās 3245 skolēni, apbalvoti 519 skolēni. Zinātniskos darbus lasījumiem 23 sekcijās iesniedza 477 skolēni, no kuriem apbalvoti 175.

Ata Kronvalda fonds kopš 1989. gada veido matemātiskos aprēķinos balstītu Latvijas skolu novērtējumu darbā ar talantīgiem skolēniem, balstoties uz audzēkņu rezultātiem mācību priekšmetu olimpiādēs, zinātniski pētniecisko darbu lasījumos, tehniskajās un radošajās skatēs.
Skolu kolektīvi tiek grupēti "mazajās" un "lielajās" skolās pēc 10. - 12. klašu skolēnu skaita. Katrai skolai tiek piešķirti punkti atkarībā no skolēnu saņemtajiem apbalvojumiem. Skolai ar lielāko punktu skaitu piešķir valsts olimpiādēs vai skatēs 10 balles, atklātajās olimpiādēs 15 balles un zinātniskajās konferencēs 20 balles. Pārējām skolām balles aprēķina proporcionāli saņemto punktu skaitam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!