Foto: LETA

Finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) ir gandarīta par uzņēmēju organizāciju pausto atbalstu viņas darbam.

Komentējot opozīcijas deputātu aicinājumu pieprasīt finanšu ministres demisiju, Reizniece-Ozola atzina, ka opozīcijas uzdevums ir vērtēt valdības darbu un izteikt kritiku.

"Brīžos, kad kāds izsaka neuzticību, var pārbaudīt sabiedrības un partneru uzticību. Man ir svarīgi, ka manu darbu novērtē uzņēmēju organizācijas un tie partneri, ar kuriem ikdienā strādājam. Partneri apliecina, ka viņi grib, lai es turpinu strādāt," uzsvēra finanšu ministre.

Kā ziņots, Saeima ceturtdien lems par desmit Saeimas deputātu priekšlikumu, kas paredz pieprasīt finanšu ministres un labklājības ministra Jāņa Reira (V) demisiju. Par šiem demisijas rosinājumiem parakstījušies "Latvijas Reģionu apvienība", kā arī daži partijas "Saskaņa" frakcijas deputāti un parlamentārietis Artuss Kaimiņš (KPV LV).

Taču valdošās koalīcijas politisko spēku pārstāvji jau pauduši, ka tie neatbalstīs opozīcijas ierosinājumu par finanšu ministres un labklājības ministra demisiju.

Pret abu ministru demisiju iestājusies arī Latvijas Darba devēju konfederācija (LDDK), kas vēstulē Valsts prezidentam Raimondam Vējonim, Saeimas priekšsēdētājai Inārai Mūrniecei (VL-TB/LNNK) un Saeimas frakcijām norāda, ka Ministru prezidenta Māra Kučinska (ZZS) valdībai ir jāturpina iesāktais darbs, lai virzītos uz tiem mērķiem, kas iekļauti kopā ar sociālajiem partneriem apspriestajā valdības deklarācijā.

Tāpat pret finanšu ministres demisijas pieprasījumu iestājas Latvijas Elektroenerģētiķu un energobūvnieku asociācija un Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!