Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora amata kandidāte Inga Koļegova, vadot Valsts vides dienestu, ir nodemonstrējusi, ka spēj pieņemt lēmumus sarežģītās nestandarta situācijās, žurnālistiem otrdien uzsvēra finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS).

Jānorāda, ka valdības sociālie partneri – uzņēmēju organizācijas, arodbiedrības un Latvijas Pašvaldību savienības pārstāvji – pirmdien pēc tikšanās ar premjeru Māri Kučinski (ZZS) un Reiznieci-Ozolu bija izvairīgi par atbalstu Koļegovai. Tā vietā tika nolemts parakstīt vienošanos par ciešāku sadarbību, virzoties uz efektīvāku valsts pārvaldi.

Skaidrojot šo izvairīgo soli, Reizniece-Ozola otrdien norādīja, ka partneru attieksme ir "diezgan korekta", jo viņi apzinās, ka personāla izvēle ir valdības atbildība un negrib jaukties šajā procesā. Tāpat finanšu ministre vērsa uzmanību uz partneru gatavību atbalstīt VID sakārtošanu un palīdzēt, ja tas būs nepieciešams.

Taujāta par iespējamajām nepilnībām Koļegovas amatpersonas deklarācijās, ministre skaidroja, ka Koļegovai pašai jāskaidro situācija uzņēmumā, taču sākotnējais skaidrojums viņu apmierina. Reizniece-Ozola vērsa uzmanību, ka Koļegovas iecelšanas gadījumā viņai būs jāiziet tādas pašas pārbaudes kā jebkurai cita augsta līmeņa amatpersonai, "kas ļaus pārliecināties – "ir vai nav konkrētas problēmas".

Ziņots, ka finanšu ministre VID ģenerāldirektora amatam oficiāli izvirzīs Koļegovu.

Valdība par Koļegovas apstiprināšanu VID vadītāja amatā varētu lemt nākamnedēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!