Foto: LETA

Finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) jau nākamnedēļ plāno pārrunāt ar Ministru prezidentu Māri Kučinski (ZZS) un valdības koalīcijas partneriem Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vadītāja atalgojuma palielināšanu.

Kā šodien žurnālistiem sacīja ministre, to nepieciešams darīt steidzami, nolūkā padarīt pievilcīgāku VID ģenerāldirektora amatu iespējamajiem atkārtotā konkursa pretendentiem.

Reizniece-Ozola arī norādīja - lai palielinātu VID vadītāja atalgojumu, ir pēc iespējas ātrāk jāveic grozījumi normatīvajos aktos.

Tāpat nākamnedēļ tikšot runāts par konkursa nosacījumu maiņu, jo ar vecajiem nosacījumiem jaunais konkurss netikšot rīkots.

Konkursu rīkošot Valsts kanceleja. Patlaban gan vēl neesot skaidrs, kā tiks izvēlēta personāla atlases kompānija, kas palīdzēs izvēlēties jauno VID vadītāju, atzina Reizniece-Ozola.

Viņa arī uzsvēra, ka neesot padomā kāds konkrēts kandidāts, ko uzrunāt pretendēt uz vakanto amatu.

Reizniece-Ozola joprojām uzskata, ka Valsts vides dienesta vadītāja Inga Koļegova būtu bijusi laba VID ģenerāldirektore. Savukārt attiecībā uz pašreizējo VID vadītājas pienākumu izpildītāju Daci Pelēko, kura paudusi gatavību pretendēt uz šo amatu, ministre atkārtoti pauda viedokli, ka jaunajam VID ģenerāldirektoram vajadzētu būt "skatam no malas" un tam nevajadzētu nākt no VID struktūras.

Politiķe arī uzsvēra, ka gaida, kad no atvaļinājuma atgriezīsies Saeima, lai pēc iespējas drīzāk virzītu likumu grozījumus, kas nepieciešami VID reorganizācijai.

Kā vēstīts, Koļegova nolēmusi atsaukt savu kandidatūru VID ģenerāldirektora amatam, informēja Finanšu ministrijā.

Uz vakanto Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora amatu tiks rīkots jauns konkurss.

Iepriekš izskanējis, ka VID ģenerāldirektoram mēnesī vajadzētu pelnīt vismaz tikpat daudz, cik nopelna analoģiska dienesta vadītājs Igaunijā, un šī summa ir 5800 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!