Foto: LETA

Jūrmalas mēram Gatim Truksnim (ZZS) prātīgāk būtu nogaidīt līdz situācija noskaidrojas un tad veikt aktīvus gājienus, ceturtdien raidījumā "900 sekundes" pauda finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS).

Ministre pauda pārliecību, ka ZZS nonākusi sarežģītā situācijā, jo no vienas puses, partijai jādomā par savu tēlu, kas prasītu norobežošanos no Trukšņa, bet no otras puses ir svarīgi demonstrēt komandas garu un nepamest biedru grūtā situācijā.

Jau ziņots, ka 4. novembrī par Jūrmalas domes priekšsēdētāju, iecelts nesen no šī paša amata atstādinātais Truksnis. No mēra amata Truksni gāza pēc tam, kad viņam tika piemērots aizdomās turamā statuss Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) ierosinātā kriminālprocesā par iespējamu partiju nelikumīgu finansēšanu lielā apmērā.

Kā vēstīts, Trukšņa opozicionāri sēdē, kuras laikā Truksnis amatu atguva, mēģināja "noraut kvorumu", taču tas neizdevās, jo bez ZZS deputātiem zālē palika arī "Saskaņas centru" pārstāvošā Karina Siņkēviča, kuras balss bija izšķiroša.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!