Otrdien izskanējusī ziņa par to, ka uz Latvijas robežas aizturēta Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora amata pretendentes Ingas Koļegovas brāļa automašīna, bija "informācijas kļūda", atzina finanšu ministre Dana Reiznece-Ozola (ZZS).

Ministre minēto ziņu nosauca par "informācijas kļūdu", jo sākotnēji izskanēja versija, ka aizturēta Koļegovas brāļa pārstāvētā uzņēmuma automašīna.

Reiznieces-Ozolas rīcībā joprojām neesot detalizētākas informācijas par notikušo, tāpēc viņa no plašākiem komentāriem atturējās.

Kā ziņots, Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) vakar preses konferencē sacīja, ka uz Latvijas robežas aizturēta Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektora amata pretendentes Ingas Koļegovas brāļa automašīna. Premjera birojā pēc preses konferences informēja, ka automašīnas aizturēšanu veikusi kāda no VID struktūrvienībām.

Premjers pauda viedokli, ka tas ir kā pierādījums, kas apliecina viņa rīcībā esošo informāciju par VID "shēmām un struktūrām", kuras nevēlas vadītāju, kas mainītu iestādi. Savukārt Reizniece-Ozola norādīja, ka VID vadītāja amata kandidātes automašīnas aizturēšana ir spiediens uz ģimeni.

VID noliedza, ka kāda no tā struktūrvienībām būtu aizturējusi Koļegovas brālim piederošā uzņēmuma "Molport" automašīnu, noraidot izteiktos pārmetumus par centieniem izmantot dienesta rīcībā esošos resursus, lai ietekmētu dienesta vadības izvēli.

Trešdien premjera biroja pārstāvji precizēja, ka VID amatpersonas otrdien pārbaudījušas Koļegovas brāļa Imanta Zudāna uzņēmumam adresētu sūtījumu Rīgas lidostā, turklāt tā bijusi plānveida pārbaude. Pēc informācijas saņemšanas par it kā Koļegovas brāļa automašīnas aizturēšanu, Kučinskis lūdzis informāciju VID, kas sniedzis skaidrojumu, ka lidostā plānveidā ir pārbaudītas kravas, kas ienāk Latvijā. Viena no tām bijusi sūtīta Koļegovas brāļa firmai "Molport".

Vairāk informācijas saistībā ar šo gadījumu un vakardienas pausto Ministru prezidenta birojā nesniedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!